Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα για Λέσβο, Ζάκυνθο και Ημαθία

Τα νέα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα για Λέσβο, Ζάκυνθο και Ημαθία

Την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τη Μυτιλήνη,τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, στο πρότυπο των όσων έχουν ισχύσει για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναγγέλλοντας, παράλληλα, παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, παρατείνονται για 14 ημέρες όλα τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα για τις παραλίες, τις εκκλησίες (αναστολή λιτανειών), η αναστολή των πανηγυριών και κάθε είδους εκδηλώσεων όπου ο κόσμος είναι όρθιος.

Για τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα λόγω κορωνοϊού:

  • απαγόρευση συνάθροισης και εκδηλώσεων
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους
  • 4-6 άτομα ανά τραπέζι σε εστιατόρια
  • ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τα μεσάνυχτα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, για ακόμη δύο εβδομάδες αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η είδηση για το παιδί ενός έτους που έχει κορωνοϊό.

Πηγή: eleftherostypos.gr

24χρονη με κορωνοϊό ταξίδεψε για Σαντορίνη

Ένα απίστευτο περιστατικό αποκάλυψε η εκπομπή «Alpha Παντού» καθώς μία 24χρονη η οποία ενώ έμαθε ότι βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, μπήκε στο πλοίο για να πάει διακοπές στη Σαντορίνη!

Όπως μετέδωσε η εκπομπή «Alpha Παντού» η νεαρή, που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα με τρένο, έμαθε, ενώ βρισκόταν εν κινήσει, ότι το τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί βγήκε θετικό.

Της δόθηκε λοιπόν οδηγία να επισκεφθεί πρώτα νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής και συγκεκριμένα το Αττικό. Εκείνη όμως, όχι μόνο δεν ακολούθησε την οδηγία για την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά διανυκτέρευσε στην Αθήνα και το επόμενο πρωί μπήκε σε πλοίο στον Πειραιά για να πάει διακοπές στη Σαντορίνη.

Τελικά, χάρη στην επικοινωνία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων ενημερώθηκε το Λιμενικό και το πλήρωμα του πλοίου την εντόπισε άμεσα, την έκλεισε σε καμπίνα και τελικά την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, τηρώντας το πρωτόκολλο, ενώ σήμερα έγινε γνωστό πως κλείνει και ένα τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης λόγω κορωνοϊού.

Πηγή: eleftherostypos.gr