Κορωνοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

Όλα τα στοιχεία αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα σήμερα στη χώρα μας

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την συνεχή αύξηση των στην χώρα μας από επιπλοκές του COVID-19, για τα νέα κρούσματα και την πορεία εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο ΕΟΔΥ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τους θανάτους - Έκτακτα μέτρα στα γηροκομεία

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κορωνοϊός: Περιοριστικά μέτρα για Λέσβο, Ζάκυνθο και Ημαθία

Την εφαρμογή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τη Μυτιλήνη,τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, στο πρότυπο των όσων έχουν ισχύσει για τον Πόρο, την Πάρο και την Αντίπαρο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναγγέλλοντας, παράλληλα, παράταση 14 ημερών για όλα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, παρατείνονται για 14 ημέρες όλα τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα για τις παραλίες, τις εκκλησίες (αναστολή λιτανειών), η αναστολή των πανηγυριών και κάθε είδους εκδηλώσεων όπου ο κόσμος είναι όρθιος.

Για τη Λέσβο, τη Ζάκυνθο και την Ημαθία, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου, τίθενται σε ισχύ τα εξής μέτρα λόγω κορωνοϊού:

  • απαγόρευση συνάθροισης και εκδηλώσεων
  • υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους
  • 4-6 άτομα ανά τραπέζι σε εστιατόρια
  • ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τα μεσάνυχτα

Παράλληλα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, για ακόμη δύο εβδομάδες αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε γηροκομεία και μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ ανησυχία προκαλεί και η είδηση για το παιδί ενός έτους που έχει κορωνοϊό.

Πηγή: eleftherostypos.gr