Συναγερμός στην Κεφαλλονιά με μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε

Τι λένε οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Συναγερμός στην Κεφαλλονιά με μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε

Πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα σε δασική έκταση στην περιοχή Χελμάτα, Κεφαλονιάς. Η φωτιά ξέσπασε μετά τις 13.00 πάνω από την παραλία Μηνιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά κατευθύνεται προς Λακήθρα. Ισχυρή φωτιά ξέσπασε νωρίτερα και στην Μάνη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες, 1 ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, 7 οχήματα, 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο. Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κεφαλλονιά φωτιά

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός: Ποιες είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν από φωτιά σήμερα;

Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν για κίνδυνο φωτιάς! Σε ετοιμότητα βρίσκονται όλα τα σώματα! Ποιες είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν;

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η σημερινή ημέρα λόγω της ζέστης, αλλά και των θυελλωδών ανέμων, είναι η πιο επικίνδυνη για πυρκαγιές για το φετινό καλοκαίρι και γι’ αυτό χθες ήδη στάλθηκε μήνυμα προς τους πολίτες από το 112.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) σε 17 Νομούς, ενώ στο επίπεδο 3 (υψηλός κίνδυνος), είναι όλη η υπόλοιπη χώρα πλην Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Θεσσαλίας και περιοχές της Θράκης.

Το μήνυμα της πολιτικής προστασίας

Μήνυμα πολιτικής προστασίας για φωτιές
Το μήνυμα Χαρδαλιά

Είναι χαρακτηριστικό του πόσο σοβαρά λαμβάνουν την σημερινή ημέρα στην κυβέρνηση, το γεγονός ότι ο Ν. Χαρδαλιάς έκανε και δήλωση για τους λόγους που οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς 9 περιφέρειες είναι στην «πορτοκαλί» λίστα.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, μεγάλο μέρος της χώρας μας θα βρίσκεται σε συνθήκες ευνοϊκές για εκδήλωση πυρκαγιάς. Αύριο (σ.σ.: σήμερα) είναι η πιο δύσκολη ημέρα του φετινού καλοκαιριού, με δείκτη επικινδυνότητας 4 σε 17 Νομούς της επικράτειας. Γι’ το λόγο αυτό, απευθύνω έκκληση προς όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουμε κάθε δραστηριότητα στην ύπαιθρο ή οπουδήποτε αλλού που μπορεί να οδηγήσει σε εκδήλωση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Επιστρέφει η ενημέρωση Τσιόδρα - Χαρδαλιά

Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση επιφυλακής για να αντιμετωπίσουμε άμεσα την όποια επικίνδυνη κατάσταση εκδηλωθεί. Συστηματικές περιπολίες από επίγεια και εναέρια μέσα θα γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου σε όλες τις περιοχές που κινδυνεύουν. Αλλά, επαναλαμβάνω, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αυξημένη εγρήγορση από όλους μας. Κάνω έκκληση για επιφυλακή όλων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.