Koρωνοϊός: Ηλικιωμένη από οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο κόλλησε την αποκλειστική της νοσοκόμα!

Τι συμβαίνει με τις δυο γυναίκες;

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Koρωνοϊός: Ηλικιωμένη από οίκο ευγηρίας στο Ηράκλειο κόλλησε την αποκλειστική της νοσοκόμα!

Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε μία αποκλειστική νοσοκόμα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείου του Ηρακλείου. Πρόκειται για νοσοκόμα μίας 83χρονης γυναίκας η οποία τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ενώ ήταν φιλοξενούμενη σε οίκο ευγηρίας.

Η 83χρονη, αναφέρουν πηγές, είχε στο παρελθόν κάνει το τεστ μοριακού ελέγχου το οποίο και ήταν αρνητικό και επέστρεψε στον οίκο ευγηρίας. Ωστόσο, λόγω της επιμονής που παρουσίαζαν «ύποπτα» συμπτώματα διεκομίσθη και πάλι στο νοσοκομείο. Εκεί, διενεργήθηκε νέο τεστ το οποίο ήταν θετικό.

Επιπλέον νέο κρούσμα βρέθηκε σε σχολείο στην Καλλιθέα

Κορωνοιός κρούσμα σε οίκο ευγηρίας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επίπεδο Κρήτης, πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού που συνδέεται με τρόφιμο οίκου ευγηρίας, την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν καταγραφεί και πολλοί θάνατοι ηλικιωμένων που φιλοξενούνταν σε γηροκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, η 23χρονη γυναίκα έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε κατ οίκον περιορισμό ενώ έχει ολοκληρωθεί η ιχνηλατηση των επαφών της. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι όσα τεστ έχουν διενεργηθεί έως τώρα είναι αρνητικά.

ΠΗΓΗ: Protothema.gr

Κορωνοϊός: Θετικός στον κορωνοϊό γονέας νηπίου στο Μοσχάτο!

Αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού καθώς βρέθηκε θετικός γονέας νηπίου σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Μοσχάτο.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε γονέας νηπίου του 1ου Βρεφονηπιακού Σταθμού Μοσχάτου, ο οποίος ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας τον Δημοτικό Οργανισμό Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΔΟΠΑΚΑ) του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου.

Το νήπιο είχε προσέλθει την Πέμπτη και την Παρασκευή στον σταθμό, ενώ σήμερα παρέμεινε προληπτικά στο σπίτι.

Από την πρώτη στιγμή ο ΔΟΠΑΚΑ επικοινώνησε και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.