Καταγγελία για τα H&M - Αφορά όλους τους πελάτες

Μεγάλη προσοχή!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καταγγελία για τα H&M - Αφορά όλους τους πελάτες

Μία σημαντική καταγγελία έγινε τις προηγούμενες μέρες για την γνωστή αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης, H&M, η οποία αφορά τόσου τους εργαζόμενους της όσο και τους χιλιάδες πελάτες που επισκέπτονται καθημερινά τα καταστήματα.

Πρόστιμο 35,3 εκατομμυρίων ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία ένδυσης H&M, η οποία «καταδικάστηκε» για παράνομη παρακολούθηση εκατοντάδων εργαζόμενων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το επίσημο «κατηγορώ», ο σουηδικός κολοσσός τηρούσε «εκτεταμένα αρχεία» για την οικογένεια, τη θρησκεία και την υγεία του εργατικού δυναμικού που διατηρεί στο κέντρο εξυπηρέτησης στη Νυρεμβέργη.

H&M καταγγελία

Μάλιστα, η διοίκηση αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη και διαβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να αποζημιώσει τους θιγόμενους εργαζόμενους. «Όλοι οι εργαζόμενοι στο κέντρο εξυπηρέτησης, καθώς και όσοι εργάζονταν για τουλάχιστον έναν μήνα έως τον Μάιο του 2018, όταν και τέθηκε σε ισχύ ο κανονισμός GDPR, θα λάβουν οικονομική αποζημίωση», ενώ καταγγελία δέχθηκαν και τα Lidl.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο στην Ευρώπη, με βάση τους αναθεωρημένους κανόνες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, οι οποίοι είναι γνωστοί και ως GDPR. Πέρυσι, οι γαλλικές αρχές είχαν επιβάλλει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Google για αντίστοιχου περιεχομένου παραβάσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

Έκτακτο - Κλείνουν καταστήματα H&M λόγω κορωνοϊού! Που;

Λουκέτο σε δεκάδες καταστήματα θα βάλει η αλυσίδα H&M. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε η CEO της εταιρείας κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη περικοπή στα χρονικά της H&M, καθώς η πανδημία προκάλεσε «συσσώρευση» αποθεμάτων.

Ο κολοσσός λιανικού εμπορίου, δήλωσε την Πέμπτη ότι σκοπεύει να κλείσει μόνιμα 250 καταστήματα το 2021, αφού πρώτα βάλει «λουκέτο« σε άλλα πενήντα μέχρι το τέλος του 2020. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 5,2%.«Μετά από χρόνια υπερβολικής αποδοχής, καλωσορίζουμε αυτήν την αλλαγή και ενθαρρύνουμε το μέγεθος των περικοπών», έγραψε η Ανίσα Σέρμαν, αναλύτρια στο Sanford C. Bernstein.

Η πρώτη χρονιά στο τιμόνι της διοίκησης της εταιρείας αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από απαιτητική για την Χέλμερσον, καθώς συνέπεσε με την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού και την κατάστασή της βιομηχανίας στις χειρότερες επιχειρηματικές της συνθήκες εδώ και δεκαετίες. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Καρλ-Γιόχαν Πέρσον απέτυχε να μειώσει το στοκ των εμπορευμάτων τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Η εταιρεία έχει μπει σε διαδικασία διαπραγμάτευσης των ενοικίων για τα καταστήματά της, στην προσπάθειά της να μειώσει το κόστος. Οι συμβάσεις μίσθωσης της H&M είναι δομημένες έτσι ώστε ο λιανοπωλητής να μπορεί να διαπραγματευτεί εκ νέου ή να τερματίσει το ένα τέταρτο των μισθωμάτων οποιοδήποτα χρονιά.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια που η H&M προχωρά σε μειώσεις καταστημάτων. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες ο αριθμός τους αυξήθηκε από 600 σε περίπου 5.000.

Τα προ φόρων κέρδη του τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 2,3 δισεκατομμύρια κορώνες, υψηλότερα από τα 2 δισεκατομμύρια κορώνες του προηγούμενου μήνα. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν, με τα έσοδα να μειώνονται μόνο κατά 5% τον Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα του τέταρτου τριμήνου.

Οι μετοχές της H&M, που απασχολεί περίπου 180.000 άτομα, μειώθηκαν κατά 20% φέτος.

Να υπενθυμίσουμε πως έκλεισε και κατάστημα Lidl στην Ελλάδα λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Δείτε εδώ σε ποια περιοχή.

TAGS