Κορωνοϊός: 22 νέοι θάνατοι - 888 συνολικά οι νεκροί στην χώρα μας

Μεγαλώνει η λίστα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: 22 νέοι θάνατοι - 888 συνολικά οι νεκροί στην χώρα μας

Άλλοι 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες εξαιτίας της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 χρόνων ή έπασχαν από σοβαρά νοσήματα.

Οι έξι κατέληξαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, την τελευταία τους πνοή άφησαν ένας 74χρονος, ένας 76χρονος και ένας 78χρονος στο ΑΧΕΠΑ, δύο 83χρονες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και μία 81χρονη στο Παπανικολάου.

Άλλοι δύο ασθενείς κατέληξαν στο νοσοκομείο Γουμένισσας και Κιλκις, ένας 86χρονος και ένας 88χρονος. Από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης δηλώθηκε ο θάνατος ενός 49χρονου καρκινοπαθούς, όπως και ενός 43χρονου με νεοπλασία από το νοσοκομείο Βόλου.

Ακόμη, άλλα δύο θύματα του κορωνοϊού δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Αττικής, Ευαγγελισμό και Αττικόν -πρόκειται για δύο ηλικιωμενους 87 και 92 χρόνων.

Επίσης, άλλοι επτά συνάνθρωποί μας κατέληξαν χθες το βραδυ. Δύο νεκροί, 94 και 87 χρόνων, αναφέρονται από τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και άλλοι δύο, 90 και 78, από το νοσοκομείο Βέροιας.

Άλλες δύο απώλειες δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ΑΧΕΠΑ και Παπαγεωργίου. Πρόκειται για ασθενείς ηλικίας 68 και 84 χρόνων, αντίστοιχα, που είχαν σοβαρά χρόνια νοσηματα.

Τέλος, ένας θάνατος αναφέρθηκε από την Παμμακάριστο, και αφορά 82χρονο, από το γηροκομείο Αττική.

Καταγράφηκαν επίσης άλλοι τρεις θάνατοι, δύο 89χρονες στο νοσοκομείο Καβάλας και ένας 87χρονος στο νοσοκομείο Τρικάλων.

Οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας έφτασαν τους 885, με το 1/4 εξ αυτώ να έχει σημειωθεί το Νοέμβριο. Όλα έτοιμα για τις πρώτες δόσεις του εμβολίου!

Πηγή: protothema.gr

Κορωνοϊός: Έφυγε από την ζωή ο Σάεμπ Ερεκάτ

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στα 65 του χρόνια ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων που είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό τον προηγούμενο μήνα και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση. Την είδηση του θανάτου του μετάδωσαν το πρωί της Τρίτης διεθνή ΜΜΕ.

Ο 65χρονος γενικός γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό στις 8 Οκτωβρίου και θεωρούνταν ευάλωτος στην covid-19 καθώς το 2017 είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα στις ΗΠΑ.

Μερικές μέρες μετά την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων τον περασμένο μήνα, ο Ερεκάτ μεταφέρθηκε από τη Δυτική Όχθη, όπου διαμένει, σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Δυστυχώς, η μάχη που έδωσε τις επακόλουθες εβδομάδες δεν είχε αίσια κατάληξη και ο Ερεκάτ κατέληξε τις περασμένες ώρες.

Μέλος της Φάταχ, της ισχυρής πολιτικο-στρατιωτικής οργάνωσης στους κόλπους της ΟΑΠ, ο Ερεκάτ υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της παλαιστινιακής ηγεσίας επί δεκαετίες.

Υπήρξε ένας από τους ανώτερους σύμβουλους του παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ενώ είχε υπηρετήσει σε υψηλά αξιώματα και υπό τον προκάτοχο του Αμπάς στην ηγεσία, τον Γιάσερ Αραφάτ. Ανακοινώθηκε η έγκριση του πρώτου φαρμάκου αντισωμάτων!

Θρήνος για την Καλλιόπη Ευαγγελίδου - Την τσάκισε ο κορωνοϊός

H Καλλιόπη Ευαγγελίδου γνωστή από την σειρά Λάμψη στον αντ1 βρίσκεται εδώ και χρόνια εκτός Αθήνας. Ένας θάνατός που την τσάκισε ήρθε πρόσφατα και ο λόγος ήταν το χτύπημα του κορωνοϊού.

Η Καλλιόπη έχασε τον αγαπημένο της πεθερό ο οποίος νόσησε από κορωνοϊό και η ίδια το μοιράστηκε με μια ανάρτηση της.

«Την Τετάρτη κηδέψαμε τον πεθερό μου. Έφυγε από επιπλοκές του κορωνοιού μετά από μία εβδομάδα νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Ένας άνθρωπος 75 ετών, τετράγερος, τον οποίο αποχαιρετήσαμε σε μία σύντομη πρωτόγνωρη τελετή. Τα παιδιά του και η γυναίκα του είναι συντετριμμένοι γι’ αυτό δεν θα πω τίποτε άλλο. Έχω πάνω από 4.500 φίλους σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πάνω από 4.500 δεν θα μπορείτε πια να πείτε ότι δεν ξέρετε κάποια οικογένεια που έχασε τον άνθρωπο της από τον κορωνοιό. Γνωρίζετε εμένα».