Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 | Επικοινωνία

Κίνηση "σεισμός" από τα Jumbo μια ημέρα πριν ανοίξουν τα εποχικά καταστήματα της αγοράς

Τι συνέβη;

Κίνηση
Ενημέρωση 06.12.2020 10:42
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Κανονικό «σεισμό» έχει προκαλέσει στην αγορά η ξαφνική κίνηση που αποφάσισε να κάνει η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Jumbo, μία μόλις ημέρα πριν ανοίξουν σύμφωνα με τα νέα μέτρα, τα εποχικά καταστήματα στη χώρα μας.

Αυτή είναι η κίνηση - «σεισμός» του Jumbo

Στη διακοπή διαφημιστικού μπάτζετ προχώρησε το Jumbo, μία καθαρά κίνηση συμβολισμού, καθώς από την Δευτέρα ξεκινά η λειτουργία των εποχικών καταστημάτων και προς ώρας η εν λόγω εταιρεία είναι εκτός της σχετικής λίστας.

Σύμφωνα με τις δημόσιες αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, και έως ότου υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η δυνατότητα λειτουργίας δίνεται μόνον σε 110 καταστήματα πανελλαδικά, εξαιρώντας τόσο την Jumbo αλλά και την ΙΚΕΑ ακόμα και αν πωλούν εποχικά προϊόντα. Δείτε εδώ και μία ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες τα Jumbo.

Πηγή: irafina.gr

Νέο έκτακτο ανακοινωθέν από τα Jumbo - Άσχημες εξελίξεις για την επιχείρηση του Απόστολου Βακάκη

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των Jumbo, σήμερα, όποιος μπαίνει στο site τους του πετιέται στην οθόνη ένα έκτακτο πορτοκαλί παράθυρο που πάνω αναγράφει προσοχή με μεγάλα γράμματα! Τα νέα είναι πολύ άσχημα για την επιχείρηση του Απόστολου Βακάκη καθώς φαίνεται πως το σύστημα έχει κλατάρει εντελώς.

Αυτό είναι το νέο έκτακτο ανακοινωθέν των Jumbo

Προσοχή! Αγαπητοί μας πελάτες, θα θέλαμε την κατανόησή σας καθώς λόγω των έκτακτων συνθηκών στην Ελλάδα, οι ηλεκτρονικές παραγγελίες από Κύπρο θα διακοπούν μέχρι νεοτέρας. Λόγω της νέας πραγματικότητας του lockdown που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα οφείλουμε να θέσουμε σε προτεραιότητα το σύνολο των παραγγελιών που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα φυσικά καταστήματα Ελλάδας. Όλοι οι πελάτες Κύπου μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους στα φυσικά καταστήματα jumbo. Ευχαριστούμε πολύ!

Jumbo απόστολος βακάκης

Δύσκολες στιγμές για τον Απόστολο Βακάκη - Η ανακοίνωση των Jumbo

Δύσκολες στιγμές φαίνεται να διανύει και ο Απόστολος Βακάκης καθώς κρίσιμοι θεωρούνται οι επόμενοι 18 μήνες κατά την άποψη του, παλεύοντας για τη νέα κανονικότητα. Μάλιστα, τα Jumbo εξέδωσαν ανακοίνωση για την υποδωδεκάμηνη χρήση που ξεκίνησε τον Ιούλιο και ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο της περυσινής χρονιάς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η Jumbo, πέραν της κερδοφορίας, το δυνατό της σημείο παραμένει η τεράστια ταμειακή της ρευστότητα, η οποία και διαμορφώνεται στα 530,3 εκατ. ευρώ. Αν μάλιστα αφαιρεθούν τα 198,9 εκατ. ευρώ που είναι τα δάνεια, τότε το καθαρό ταμείο του ομίλου της Jumbo είναι 331,4 εκατ. ευρώ. Ενισχυμένο κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ στο β’ εξάμηνο της περυσινής χρονιάς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Jumbo:

Jumbo ανακοίνωση κορωνοϊός

Η σκυταλοδρομία των θετικών χρήσεων δυστυχώς ακυρώθηκε για το 2020

H ξαφνική, αναπάντεχη και βίαιη ανατροπή της πολυετούς κούρσας των διαδοχικών θετικών οικονομικών χρήσεων, λόγω της πανδημίας θα καθυστερήσει -αλλά δεν θα αναστείλει- το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου Jumbo.

Η μερισματική πολιτική παραμένει αναλλοίωτη αλλά οι μέτοχοι-συνεταίροι του Ομίλου οφείλουν να γνωρίζουν ότι το 2020 θα πρέπει να θεωρείται μία χαμένη χρονιά, σε σύγκριση με τα μεγέθη του παρελθόντος.

Οι επόμενοι 18 μήνες θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόκληση σταθερότητας και επιβίωσης στο περιβάλλον της νέας κανονικότητας.

  • Η οικονομική χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2019 ήταν εξαιρετική.
  • Για την υποδωδεκάμηνη χρήση, από τον Ιούλιο μέχρι και τον Δεκέμβριο 2019, ο συνολικός κύκλος εργασιών του Ομίλου, αυξήθηκε κατά +7,50% στα 512,52 εκατομμύρια ευρώ (από 476,75 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα).
  • Τα μικτά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 262,08 εκατ. ευρώ από 242,14 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του +8,24%. Το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 51,14% έναντι 50,79% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
  • Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, ανήλθαν σε 113,49 εκατ. ευρώ από 98,74 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη προηγούμενη περίοδο αυξημένα κατά +14,94%.
  • Κατά την 31η Δεκεμβρίου 2019 τα χρηματικά διαθέσιμα του Ομίλου ήταν ανώτερα του ποσού των δανειακών του υποχρεώσεων κατά 331,41 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, ο Όμιλος JUMBO υλοποιεί κανονικά τη δέσμευση της διοίκησης για διανομή συνολικά ποσού 0,2820 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί στο 50% του ετήσιου μερίσματος της οικονομικής χρήσης που έληξε την 30η Ιουνίου 2019, προσαυξημένο κατά +20%.

Μετά την καταβολή της χρηματικής διανομής ποσού 0,22 Ευρώ ανά μετοχή στις 30 Ιανουαρίου 2020, η διοίκηση της Μητρικής Εταιρείας, θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση για την υποδωδεκάμηνη χρήση από 1η Ιουλίου 2019 έως και 31η Δεκεμβρίου 2019, τη διανομή μερίσματος υπόλοιπου ποσού 8.435.705,06 ευρώ για
την εκπλήρωση της δέσμευσής της που αντιστοιχεί σε € 0,062 (μικτό) ανά μετοχή (136.059.759 μετοχές).

Τον Νοέμβριο 2019 λειτούργησε το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα (14.000 τμ περίπου) στο Brasov της Ρουμανίας, φτάνοντας συνολικά τα 80 καταστήματα σε τέσσερις χώρες. Μέχρι σήμερα ο Όμιλος JUMBO διαθέτει 52 καταστήματα στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 14 στη Ρουμανία.

Όπως πάντα λειτουργεί το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr στην Ελλάδα το οποίο, μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το lockdown, διπλασίασε τις
πωλήσεις του.

Η θετική τάση στις πωλήσεις του e-jumbo.gr αναμένεται να διατηρηθεί εν μέρη και στο επόμενο διάστημα, καθώς η αγορά θα στρέφεται όλο και περισσότερο σε διαδικτυακές πωλήσεις. Ωστόσο το ηλεκτρονικό κατάστημα αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό στη συνολική δραστηριότητα.

Η εταιρεία, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία με 26 καταστήματα που φέρουν το σήμα της JUMBO, σε 6 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία και Μαυροβούνιο).

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Απόστολος Βακάκης: Αυτή είναι η διάδοχός του στα Jumbo

Έκτακτη αλλαγή για όλα τα σούπερ μάρκετ της αγοράς - Αποφασίστηκε πριν λίγες ώρες!

TAGS
Share