Κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονη γυναίκα - Δίπλα της διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της

Τραγικές στιγμές

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Πέθανε 69χρονη γυναίκα - Δίπλα της διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της

Τραγικές στιγμές συνεχίζει να βιώνει η χώρα μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού. Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, μία άτυχη 69χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ δίπλα της βρισκόταν διασωληνωμένος ο 37χρονος γιος της.

Μπορεί τα κρούσματα να μειώνονται σταδιακά - δείτε εδώ τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ - ωστόσο ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται στις ΜΕΘ εξακολουθεί να είναι υψηλός την ίδια στιγμή που καθημερινά φεύγουν από την ζωή δεκάδες συμπολίτες μας.

Ο Νικόλαος Καπραβέλος, μίλησε στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις ΜΕΘ ενώ περιέγραψε και μία τραγική οικογενειακή ιστορία.

«Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», εξήγησε ο κύριος Καπραβέλος.

κορωνοϊός ΜΕΘ

«Χθες στη ΜΕΘ έχασα μια μητέρα 69 ετών μετά από μάχη 2-3 εβδομάδων και ο γιος της, 37 ετών είναι δίπλα, σε άλλη Μονάδα διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε.

Τέλος στις δηλώσεις του υπογράμμισε πως το άνοιγμα των εκκλησιών θα ήταν μία λάθος κίνηση αυτή την εποχή, ενώ ήταν αντίθετος και στο άνοιγμα των σχολείων, με τον ίδιο να αναφέρει πως: «Τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν».

Κορωνοϊός: Θετικοί 36 κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας

Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Λάρισας μετά τον εντοπισμό 36 κρατουμένων που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, σύμφωνα με την δειγματοληψία που έγινε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ.

Το larissanet.gr αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι εκτίουν την ποινή τους στη Δ΄ Πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, ενώ παράλληλα εργάζονται.

Σημειώνεται ότι συνολικά ελήφθησαν 233 δείγματα. Αυτά τα κρούσματα έρχονται να προστεθούν στα 119 των περασμένων δειγματοληψιών και πλέον ο συνολικός αριθμός φτάνει τα 155. Στο μεταξύ, δείτε τα σημερινά κρούσματα που σημείωσε σήμερα η χώρα μας.