Έφυγε από την ζωή το «wonderkid» του Football Manager, Μαξίμ Τσιγκάλκο

Θρήνος..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή το «wonderkid» του Football Manager, Μαξίμ Τσιγκάλκο

Θλίψη έχει προκαλέσει στον ποδοσφαιρικό χώρο ο ξαφνικός θάνατος του Μαξίμ Τσιγκάλκο, το πιο γνωστό «wonderkid» του Football Manager.

Η Λευκορωσία βρίσκεται σε σοκ με την είδηση του θανάτου του Μαξίμ, καθώς απεβίωσε σε ηλικία 38 ετών, από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση της Ντιναμό Μινσκ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που το όνομά του έγινε γνωστό από το Championship Manager και Football Manager, μένοντας ως ένα από τα καλύτερα wonderkid. Σοκ προκάλεσε και ο θάνατος ενός γνωστού ποδοσφαιριστή από τροχαίο.

Μαξίμ Τσιγκάλκο

Λίγα λόγια για τον Μαξίμ Τσιγκάλκο

Ο Τσιχάλκα ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην ομάδα νέων Ντιναμό Γιούνι Μινσκ, πριν προωθηθεί στην πρώτη ομάδα της Ντιναμό Μινσκ. Πέρασε 5 χρόνια με το σύλλογο, πριν μετακινηθεί στη Ναφτάν Νοβοπόλοτσκ. Ύστερα από δύο ανεπιτυχείς σεζόν εκεί, σύντομα εντάχθηκε στην κοζακική Καϊσάρ Κιζιλόρντα.

Πέρασε δύο σεζόν με τον σύλλογο, πριν μετακομίσει στην αρμενική Μπάναντς το καλοκαίρι του 2008, όπου έμεινε μόνο μία μικρή περίοδο. Πέρασε την υπόλοιπη σεζόν με την Σαβίτ Μογκίλεβ, που πλέον δεν υπάρχει.

Σημείωσε 2 γκολ στο σύντομο πέρασμα του στην ομάδα πριν αποδεσμευτεί, αφού η Σαβίτ υποβιβάστηκε και διαλύθηκε. Ο Τσιχάλκα έχει αγωνιστεί για τις Εθνικές Λευκορωσίας U21 και U23.

Έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Λευκορωσίας στις 2 Απριλίου 2003, σε φιλικό αγώνα εναντίον του Ουζμπεκιστάν, όπου σημείωσε και το πρώτο του γκολ στην ισοπαλία με 2-2.

Ο Τσιχάλκα έχει ένα δίδυμο αδερφό, το Γιούρι, ο οποίος έχει παίξει ως τερματοφύλακας. Τα αδέρφια έπαιξαν μαζί στη Ντιναμό Μινσκ.

Ο Μαξίμ και, σε μικρότερο βαθμό, ο αδελφός του Γιούρι, κατάφεραν να αποκτήσουν παγκόσμια φήμη αφού εμφανίστηκαν στη σειρά παιχνιδιών Η/Υ της Sports Interactive Championship Manager/Football Manager, ειδικά στο CM 01/02.

Και οι δύο παίκτες ήταν παρόντες στη βάση δεδομένων με καλά αρχικά στατιστικά στοιχεία και με πολύ υψηλό δυναμικό και ειδικά ο Μαξίμ (Maxim Tsigalko στο παιχνίδι) ήταν ιδιαίτερα ικανός να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης, σε τέτοιο βαθμό που είναι πολύ γνωστός μεταξύ των οπαδών της σειράς Football Manager και θεωρείται ένας από τους θρύλους του παιχνιδιού.