Γιώργος Καραϊβάζ: Οι εκτελεστές του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά

Είχαν καταγράψει αναλυτικά τις κινήσεις του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι εκτελεστές του είχαν προσπαθήσει να τον σκοτώσουν ξανά

H αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό των δραστών που αφαίρεσαν ξαφνικά τη ζωή από τον Γιώργο Καραϊβάζ έξω από το σπίτι του, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δημοσιογράφος βρισκόταν υπό παρακολούθηση και οι δράστες γνώριζαν κάθε του κίνηση.

Την ίδια στιγμή, φίλοι και συγγενείς στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ, ενώ πριν λίγο η Ζήνα Κουτσελίνη έκανε μία νέα ανάρτηση για τον αγαπημένο της συνεργάτη.

«Το υλικό που θα συλλέξουμε αναμένεται να είναι πολλά… terabyte. Μέσα από αυτό θα εξετάσουμε ύποπτες κινήσεις οχημάτων, πεζών κοντά στην κατοικία του Γιώργου Καραϊβάζ, αρκετές ημέρες πριν από τη δολοφονία του», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, οι δράστες παρακολουθούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ τις προηγούμενες ημέρες, είχαν χρονομετρήσει τη διαδρομή του από το Star, όπου εργαζόταν, έως το σπίτι του και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να «χτυπήσουν».

Οι αστυνομικοί είναι σχεδόν βέβαιοι πως είχαν κάνει «προσομοιώσεις» της δολοφονίας, δεν αποκλείουν να επιχείρησαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ κάποια από τις προηγούμενες ημέρες, αλλά για άγνωστους λόγους δεν πέτυχαν τον θανατηφόρο σκοπό τους, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

Η Αστυνομία επιχειρεί να λύσει το γρίφο γύρω από τους δολοφόνους του Γιώργου Καραϊβάζ, με ένα βίντεο ντοκουμέντο να κυκλοφορεί, απεικονίζοντας τους άνδρες που σκότωσαν τον δημοσιογράφο με δέκα σφαίρες σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Το βίντεο βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, με το Open να το δημοσιεύει.

To βίντεο που δείχνει τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ

«Πίσω από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κρύβεται αυτό που λέμε οργανωμένο έγκλημα. Η επιλογή του δημοσιογράφου είχε συμβολικό χαρακτήρα και ήταν ένα μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες, ακόμη και την ίδια την Αστυνομία που λέει ότι μπορούμε να χτυπάμε όποτε θέλουμε, όποιον θέλουμε και κανείς δεν μπορεί να μας αγγίξει.

Η αφορμή για να τον επιλέξουν ίσως κρύβεται πίσω από τα κείμενα ή τα ρεπορτάζ που έκανε και για αυτό τα ξεσκονίζουμε για να αποκαλύψουμε τους δράστες. Στη δολοφονία του Γιώργου Καραιβάζ, έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Έστρεψαν τα φώτα της δημοσιότητας πάνω τους και πλέον είμαστε υποχρεωμένοι να εξιχνιάσουμε σύντομα την υπόθεση».

Με αυτά τα λόγια αξιωματικός της ελληνικής αστυνομίας που έχει άριστη γνώση της υπόθεσης, αποκαλύπτει στο protothema.gr την πρώτη ανάλυση για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.