Κύπρος: Πέθανε 39χρονη από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της

Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca στις αρχές Μαΐου

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κύπρος: Πέθανε 39χρονη από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της

Τον θάνατο 39χρονης Βρετανίδας, η οποία παρουσίασε θρόμβωση και νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ανακοίνωσε o εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Κύπρου.

Η γυναίκα εμβολιάστηκε στις αρχές Μαΐου στην Πάφο με το σκεύασμα AstraZeneca και μέρες αργότερα υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο, με τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες να διερευνούν κατά πόσο σχετίζεται με τον εμβολιασμό της.

Όπως ανέφερε στο ΡΙΚ η αναπληρώτρια διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας της Κύπρου, η διαδικασία από εδώ και πέρα προβλέπει την αποστολή του ιστορικού της αποθανούσας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος θα απαντήσει στα σχετικά ευρήματα. Δείτε πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα.

Εγκεφαλικά νεκρή η 44χρονη που εμβολιάστηκε με AstraΖeneca

Τραγικές φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την άτυχη γυναίκα που νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca καθώς εμφάνισε θρόμβωση στον εγκέφαλο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Creta24, η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή, καθώς η κλινική της εικόνα παρουσίασε νέα επιδείνωση. Ήδη οι θεράποντες γιατροί έχουν ενημερώσει την οικογένεια της 44χρονης.

Η 44χρονη Γλυκερία, είναι μητέρα τριών παιδιών. Οι γονείς της ήταν μετανάστες στη Γερμανία, εκεί όπου έμεινε και η 44χρονη μέχρι τα φοιτητικά της χρόνια. Επέστεψε στην Ελλάδα, έκανε οικογένεια και τώρα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής της, η οποία δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν δεν έχει αίσια έκβαση.

Ανοίγει μέσα στον Ιούνιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 18-29

Συνεχίζεται δυναμικά το πρόγραμμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλατφόρμα για τις ηλικίες 18-29, ανοίγει κάποια στιγμή μέσα στον Ιούνιο.

«Ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 18-29 μέσα στον Ιούνιο», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, ενώ την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για τους 40-44.

εμβόλια 18-29

Αναφέρθηκε και στις διαθέσιμες μέσω του gov.gr βεβαιώσεις θετικού και αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού Covid 19. Μιλώντας στον Αντέννα, ο κ. Αναγνωστόπουλος επανέλαβε ότι το πρόκειται για τη βεβαίωση που μπορεί ο πολίτης να παίρνει ψηφιακά κατόπιν του διαγνωστικού τεστ που διενεργεί σε εργαστήριο είτε του δημόσιου είτε του ιδιωτικού τομέα.

Με τον τρόπο αυτό, κάθε πολίτης έχει πρόσβαση σε ένα επίσημο έγγραφο, το οποίο πιστοποιεί το αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου. «Μόλις γίνει το τεστ θα πρέπει να κατοχυρωθεί στο μητρώο ασθενών της ΗΔΙΚΑ και κατόπιν δίνεται η βεβαίωση που είναι επίσημη».