Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Ανησυχία και φόβο έχει προκαλέσει ένας 17χρονος ο οποίος χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα, είναι διασωληνωμενος στον Ερυθρό Σταυρό, αποτελώντας τον νεότερο ασθενή με μηχανική υποστήριξη λόγω της λοίμωξης κορωνοϊού, που αναγράφεται στη σημερινή επιδημιολογικη έκθεση του ΕΟΔΥ, και η οποία περιλαμβάνει 556 διασωληνωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος είχε εισαχθεί την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο - υπενθυμίζεται ότι είναι αποκλειστικα για νοσηλεία ασθενών με Covid-19- και παρέμεινε για λίγες ημέρες σε απλή κλινική.

Προχθές η κατάσταση του επιβαρύνθηκε και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί σε Μονάδα και να διασωληνωθεί, καθώς παρατηρήθηκαν σημαντικές αλλοιώσεις στους πνεύμονές του.

Νοσοκομειακές πηγές ανέφεραν στο protothema.gr πως η εικόνα του είναι βελτιωμένη, και ενδεχομένως να ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποσωλήνωσή του τα επόμενα 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένειά του δεν είχε εμβολιαστεί, αλλά προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν κάποιο άλλο μέλος της οικογενείας του έχει νοσήσει. Την ίδια στιγμή, μια 36χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο καθώς εμφάνισε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία.

Διασωληνωμένος στον Ερυθρό Σταυρό 17χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα

Τα σημερινά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα

Το απόγευμα της Τρίτης, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.433, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 393.583 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 30 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.997 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 50, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.872 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 556 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.368 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 194 (ημερήσια μεταβολή -7.62%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 251 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). Στο μεταξύ, 39χρονη πέθανε από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της!

 Κορωνοϊός 2.433 νέα κρούσματα και 50 θάνατοι