Πέθανε από κορωνοϊό ο 66χρονος γιατρός Μιχάλης Μάρκου

Ήταν σκληρός αντιεμβολιαστής

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Πέθανε από κορωνοϊό ο 66χρονος γιατρός Μιχάλης Μάρκου

Θρήνος έχει ξεσπάσει στην τοπική κοινωνία της Κύπρου με την είδηση πως ο γιατρός, Μιχάλης Μάρκους έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Μιχάλης Μάρκου ήταν κατά του εμβολίου και μάλιστα δε δίσταζε να το δείξει και με αιχμηρές αναρτήσεις που έκανε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ ο γιατρός τα τελευταία 24ωρα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας δίνοντας μεγάλη μάχη με τον Covid-19, ενώ απορία υπάρχει και για τον αιφνίδιο θάνατο του στυλίστα Νάσου Κάρτη .

Η ανάρτηση που είχε κάνει ο Μιχάλης Μάρκου για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

«Οποιοσδήποτε νομοθετήσει έστω έμμεσο εκβιασμό εμβολιασμού μπορούμε να ζητούμε ασφαλιστικά μέτρα από το δικαστήριο», έγραφε στα social media στις 13 Μαΐου.

Μιχάλης Μάρκου κορωνοϊός

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο βραβευμένος συγγραφέας Μισέλ Οστ

Την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε την Κυριακή στο Παρίσι ο συγγραφέας Μισέλ Οστ, που τιμήθηκε με το βραβείο Γκονκούρ 1986, όπως έγινε γνωστό από το περιβάλλον του.

Ο συγγραφέας είχε κερδίσει το μεγαλύτερο βραβείο της γαλλικής λογοτεχνίας με το βιβλίο "Valet de nuit" (εκδόσεις Grasset), (στα ελληνικά κυκλοφορία με τίτλο «Ο υπηρέτης της νύχτας», εκδόσεις Αρσενίδη, 2002), που αφηγείται τις περιπλανήσεις στο Παρίσι ενός αντιήρωα και την αναζήτησή του για έναν πατέρα που έχει χαθεί.

Το βιβλίο, που είχε διχάσει τους κριτικούς, είχε κάνει μέτριες πωλήσεις για ένα Γκονκούρ: 70.000 αντίτυπα, υποστήριζε η εφημερίδα Le Figaro, είκοσι χρόνια αργότερα. Θλίψη προκάλεσε και ο θάνατος του δημοσιογράφου Γιώργου Χουλιάρα.

Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό ο βραβευμένος συγγραφέας Μισέλ Οστ

Ο Ιβ Σαβάτ, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε το 1942 στη βελγική πόλη Βερν της Φλάνδρας, από Γάλλους γονείς. Στη λογοτεχνία εισήλθε το 1983 με ένα πρώτο μυθιστόρημα 700 σελίδων, το "L'Ombre, le Fleuve, l'Été", (Η Σκιά, Ο Ποταμός, το Καλοκαίρι) στο οποίο μια νεαρή Αμερικανίδα στα πρόθυρα του θανάτου βλέπει τη ζωή της όλη να περνά μπροστά από τα μάτια της.

Στη συνέχεια είχε μια καριέρα μυθιστοριογράφου, διηγηματογράφου και ποιητή σε εκδοτικούς οίκους όπως οι Fayard και Calmann-Lévy.

Τελευταία ήταν αρθρογράφος στο διαδικτυακό περιοδικό La Cause Littéraire. «Μας φώτιζε με το χιούμορ του, τη διορατικότητά του, την τεράστια λογοτεχνική του κουλτούρα», έγραψε ο διευθυντής αυτού του περιοδικού Λεόν-Μαρκ Λεβί χαιρετίζοντας «έναν εξέχοντα συγγραφέα και εξαίρετο μεταφραστή της ισπανικής γλώσσας».