Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την Γαρυφαλλιά - «Αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν...»

«Δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Συγκλονίζει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη για την Γαρυφαλλιά - «Αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν...»

Για ακόμα μία φορά, ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη, κατάφερε να συγκινήσει με τις δηλώσεις που έκανε για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στη Φολέγανδρο, με θύμα την 26χρονη Γαρυφαλλιά.

Ο Γιάννης Τοπαλούδης, μετά τη συγκλονιστική τοποθέτηση της συζύγου του για τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει στην κοινωνία μας, να διδαχθούν τα παιδιά την αγάπη και να μάθουν να εκτιμούν τους ανθρώπους και όχι τα χρήματα, ενώ δεν έκρυψε την αγανάκτησή του που όλο και πιο συχνά ακούγονται περιστατικά για δολοφονίες γυναικών.

Τα λόγια του Γιάννη Τοπαλούδη για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

«Για αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα να μην είναι το σύστημα σωφρονιστικό αλλά τιμωρητικό. Αυτά τα άτομα που διαπράττουν τέτοια ειδεχθή εγκλήματα και βιασμούς θα πρέπει να τιμωρούνται. Δεν πρόκειται να σωφρονιστούν με τίποτα. Θα βγούνε και θα ξανακάνουν τα ίδια και ίσως και χειρότερα. Να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους. Τα ισόβια να είναι ισόβια».

Οι γονείς της Ελένης έχουν βάλει τα τελευταία χρόνια σκοπό της ζωής του να ασκούν πιέσεις ώστε οι ποινές αυτών των εγκλημάτων να είναι από την πρώτη στιγμή όσο πιο σκληρές γίνεται, χωρίς να αφήνουν «παράθυρα» στον νόμο.

«Αυτοί οι δράστες, αυτοί οι εγκληματίες, αυτοί οι κτηνάνθρωποι προσπαθούν, αφού διαπράξουν αυτά τα ειδεχθή εγκλήματα και τους βιασμούς, να ισχυριστούν διάφορα τερτίπια για να έχουν ελαφρυντικά που προβλέπει ο νόμος. Είτε αυτά είναι ψυχιατρικής φύσεως είτε οτιδήποτε άλλο», υπογραμμίζει ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης.

Σημειώνει πως: «Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι γονείς και να προσφέρουμε στα παιδιά αγάπη και όχι χρήματα. Να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Βροντοφωνάζαμε “καμία άλλη Ελένη”, αλλά δυστυχώς βλέπουμε όλο και πιο συχνά να υπάρχουν και άλλες Ελένες. Είτε αυτή λέγεται Καρολάιν είτε Γαρυφαλλιά. Πάρτε άμεσα μέτρα. Τόσο περισσότερες ζωές θα γλυτώσουν. Δυστυχώς βλέπουμε να γίνονται τα ίδια με την Ελένη μας και δεν ξέρω αν θα γίνουν και χειρότερα».

«Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν»

Σπαραγμός επικράτησε στην κηδεία της Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε στη Φολέγανδρο. Η κηδεία τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας, ανήμερα της ονομαστικής εορτής της άτυχης κοπέλας και «ράγισαν καρδιές» με τον επικήδειο που έβγαλε μία στενή της φίλη.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, που δολοφονήθηκε από τον 30χρονο φίλο της, ενώ βρίσκονταν στη Φολέγανδρο για διακοπές. Η οικογένεια, συγγενείς και φίλοι, είπαν το τελευταίο “αντίο” στη Γαρυφαλλιά ανήμερα της γιορτής της, στο Βέλο Κορινθίας, τον τόπο όπου έζησε και μεγάλωσε. Μία φίλη της 26χρονης και συνάδελφός της από το νοσοκομείο της Κορίνθου, συγκλόνισε με τον επικήδειο που εκφώνησε.

Χαρακτήρισε την Γαρυφαλλιά ως ένα “ανεκτίμητο διαμάντι” και απευθυνόμενη στον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε: “Δεν δολοφόνησες μόνο την Γαρυφαλλιά, δολοφόνησες την μητέρα, τον πατέρα, τα αδέρφια της. Τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών”. Όταν ολοκλήρωσε τον επικήδειο, η φίλη της Γαρυφαλλιάς χειροκροτήθηκε από τους συγγενείς και φίλους που παρευρίσκονταν στον χώρο της εκκλησίας, σύμφωνα με τον Alpha.