Προκαλεί ανατριχίλα οι φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπληκτων πάνω στο φέρι μποτ

Εικόνες που χαράζονται στη μνήμη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προκαλεί ανατριχίλα οι φωτογραφία των ηλικιωμένων πυρόπληκτων πάνω στο φέρι μποτ

Στιγμές απόλυτης τραγωδίας αναγκάστηκαν να ζήσουν οι κάτοικοι της Εύβοιας, οι οποίοι άφησαν πίσω τα σπίτια και τις περιουσίες τους προκειμένου να προστατευθούν από τις φλόγες που έπληξαν την περιοχή.

Εδώ και μερικές ώρες, μία φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, στην οποία φαίνονται δύο ηλικιωμένοι, αγκαλιά με το σκυλάκι τους να ξαποστάζουν πάνω στο φέρι μποτ το οποίο τους μετέφερε σε ασφαλές μέρος.

Η φωτογραφία που τράβηξε με το φακό του ο Κώστας Τσιρώνης για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αποτυπώνει όλο το δράμα που χιλιάδες συμπολίτες μας βιώνουν τις τελευταίες μέρες σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Τον πόνο της εγκατάλειψης του σπιτιού, της περιουσίας και των κόπων τόσων χρόνων.

«Ο Γεώργιος Λιάκος 89 ετών και η σύζυγός του Παρισσώ Λιάκου 87 ετών κάτοικοι του χωριού Πευκί, περιμένουν μαζί με το σκυλάκι τους Bella, στο κατάστρωμα φέρι μποτ το οποίο βρίσκεται σε αναμονή στην παραλία του χωριού για να συνδράμει στην εκκένωση του χωριού κατά τη διάρκεια δασικής πυρκαγιάς στην Βόρεια Εύβοια, Κυριακή 08 Αυγούστου 2021», η περιγραφή της φωτογραφίας που συνοψίζει σε μια πρόταση το δράμα των τελευταίων ημερών.

Η φωτογραφία των ηλικιωμένων πάνω στο φέρι μποτ από την Εύβοια

Εύβοια ηλικιωμένοι

Τυλίχθηκε στις φλόγες το σπίτι του Κώστα Χατζή στην Εύβοια

Ένα από τα πολλά θύματα των πυρκαγιών είναι δυστυχώς και ο Κώστας Χατζής. Ο γνωστός καλλιτέχνης έχασε δυστυχώς το σπιτικό του και την περιουσία του, το ίδιο και η Άντα Λιβιτσάνου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ενημερωτικής εκπομπής «Alpha Παντού», η οικεία του στο Καστρί Ευβοίας τυλίχθηκε στις φλόγες, όπως και πολλά ακόμα σπίτια εκείνης της περιοχής.

Η δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά: «Αυτό γίνεται από χθες Κυριακή. Δεν μπορεί κάποιος να καθίσει εδώ, να φάει κάτι. Πέφτουν στάχτες παντού. Στα καθίσματα, στα τραπέζια. Οι επιχειρήσεις έχουν πληγεί, τα ενοικιαζόμενα έχουν αδειάσει και πάνω στα αυτοκίνητα υπάρχουν παντού στάχτες.

Το σπίτι του Κώστα Χατζή βρίσκεται επάνω σε έναν λόφο, μέσα σε πεύκα, γύρω βρίσκονται οι ελαιώνες του και έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά. Δεν έχει απομείνει τίποτα. Έχει πέσει η σκεπή, έχουν καεί όσα αντικείμενα και έπιπλα υπήρχαν μες στο σπίτι, έχουν λιώσει τα παράθυρα. Δεν έχει απομείνει απολύτως τίποτα».