Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα της κατηγορούμενης

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Συγκλονίζουν τα ηχητικά ντοκουμέντα της κατηγορούμενης

Ήταν Μάιος του 2020 όταν, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλη. Το συγκεκριμένο περιστατικό σοκαρε το πανελλήνιο καθώς χαρακτηρίστηκε αποτρόπαιο μιας και το θύμα ακόμη και σήμερα προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ενταχθεί και πάλι στην καθημερινότητα της.

Η εκπομπή Live News παρουσίασε ένα αποκλειστικό ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο καταγράφεται η συνομιλία της κατηγορουμενης την ώρα που προσπαθούσε να κλείσει ραδιοταξί.

Δείτε παρακάτω την συνομιλία:

-Θα ήθελα ένα ταξί τώρα για τις 09.30 το πολύ για Ελευθερίου Βενιζέλου 231.

-Πείτε μου ένα τηλέφωνο.

-Δεν έχω κινητό, έχω βλάβη και έχω μονά το αμερικάνικο νούμερο.

-Πέστε το μου δεν πειράζει.

-Μισό, γιατί δεν το θυμάμαι… βέβαια, όχι δε θα σας το δώσω γιατί δεν πιάνει, δεν το έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα είναι εφικτό να είναι εκεί 09.30 ένα ταξί, να με περιμένει να το προπληρώσω;

-Πού θα πάτε;

-Για Μετς.

-Και το θέλετε στις 09.30;

-09.30, θα το προπληρώσω γιατί θέλω να με περιμένει. 20 λεπτά με μισή ώρα, όσο γράψει.

-Για να σας γυρίσει;

-Όχι, έχω δύο συνεντεύξεις και πρέπει να με περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη.

-Το όνομά σας;

-Χατζηφωτίου Κωνσταντίνα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με το ηχητικό απόσπασμα από την ημέρα της επίθεσης με το βιτριόλι

Επίθεση με βιτριόλι: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος ως συνεργός της 34χρονης

Τις τελευταίες ώρες οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τον πιθανό συνεργό της 34χρονης που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο βασικός έως τώρα ύποπτος είναι ένας 40χρονος ημεδαπός ο οποίος βρισκόταν σε επικοινωνία με τη δράστρια, πριν και μετά την απόπειρα δολοφονίας της Ιωάννας.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News και αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί που εξέτασαν την υπόθεση και έφτασαν μέχρι τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 34χρονης, στρέφουν τις έρευνες σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, αλλά και σε ένα εξαφανισμένο κινητό τηλέφωνο.

Από την εξέταση του κινητού της είχε αποκαλυφθεί η επικοινωνία με ένα συγκεκριμένο άτομο πριν και μετά την επίθεση, και οι αστυνομικοί είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να είχε γίνει η αναζήτηση του καυστικού υγρού μέσω εκείνου. Όταν μάλιστα του ζήτησαν να τους παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο, εκείνος υποστήριξε ότι το είχε πουλήσει σε έναν άγνωστο. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν μέσα από τον αριθμό ΙΜΕΙ του κινητού ότι αυτό είχε καταστραφεί.