Επίθεση με βιτριόλι: Φωτογραφία ντοκουμέντο από την παρακολούθηση της Ιωάννας

Μέσω συσκευής εντοπισμού

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Φωτογραφία ντοκουμέντο από την παρακολούθηση της Ιωάννας

Η σημερινή μέρα ήταν εξαιρετικά ιδιαίτερη για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι μιας και πραγματοποιήθηκε η πρώτη δίκη, παρουσία της Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία εμφανίστηκε με μία ειδικά διαμορφωμένη μάσκα στο πρόσωπό της.

Η εκπομπή T-Live κατάφερε να εξασφαλίσει μία φωτογραφία ντοκουμέντο από το σύστημα με το οποίο η κατηγορούμενη παρακολουθούσε την Ιωάννα πριν την κάνει την επίθεση.

Η φωτογραφία από την παρακολούθηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Με αυτόν τον τρόπο επιλέχθηκαν οι ένορκοι στην δίκη της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στο t-live μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (15/9) ο Νίκος Αλεξανδρής, ο δικηγόρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Ο ίδιος αναφέρθηκε φυσικά αναβολή της σημερινής δίκης, η οποία μεταφέρθηκε στις 30 του μηνός.

«Δεχόταν αρκετές εισηγήσεις από τους γιατρούς της και το συγγενικό περιβάλλον της για να μην παραστεί στη δίκη/ Η Ιωάννα εμφάνισε νέα ιατρικά προβλήματα, λόγω της πίεσης και του άγχους. Ήταν η πρώτη φορά που βγήκε από το σπίτι της και ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο.

Στη συνέχεια ο ίδιος αναφέρθηκε στους λόγους που οι ένορκοι στη δίκη είναι μόνο άνδρες, αποκαλύπτοντας πως η διαδικασία γίνεται με κλήρωση. «Ήταν θέμα τύχης. Αλλά η υπεράσπιση έχει το δικαίωμα να εξαιρέσει τρεις ενόρκους και επέλεξε να εξαιρέσει τις γυναίκες που κληρώθηκαν».

Τέλος, ανέφερε πως η υπεράσπιση προχώρησε σε αυτή την κίνηση, καθώς οι άνδρες θα παραμείνουν πιο αποστασιοποιημένοι, συγκριτικά με τις γυναίκες, που πιθανώς, εμπλακούν συναισθηματικά, βλέποντας την Ιωάννα Παλιοσπύρου και ακούγοντας από την ίδια όσα έζησε.