«Πήρα την ιδέα από την τηλεόραση» - Η Έφη αποκάλυψε για πρώτη φορά ποιος της έδωσε το βιτριόλι για την επίθεση

Αναλυτικά όλη η απολογία της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
«Πήρα την ιδέα από την τηλεόραση» - Η Έφη αποκάλυψε για πρώτη φορά ποιος της έδωσε το βιτριόλι για την επίθεση

Το πρωί της Πέμπτης (14/10), η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, πραγματοποίησε την απολογία της. Τη μέρα αυτή την περίμεναν πολλοί για να μάθουμε για ποιο λόγο αποφάσισε να προβεί σε αυτή την αποτρόπαιη πράξη.

Η Έφη εξήγησε πως πήρε την ιδέα για την επίθεση από μία εκπομπή στην τηλεόραση, ενώ τόνισε πως δεν είχε φανταστεί ότι η Ιωάννα μπορεί να πεθάνει από το βιτριόλι. Συγκλονιστική ήταν και η αναμέτρηση της Ιωάννας με την κατηγορούμενη στο δικαστήριο.

Η απολογία της Έφης για την επίθεση με βιτριόλι

«Όλα ξεκίνησαν από όταν γνώρισα τον Ν. το 2018 και είχαμε αναπτύξει μια ερωτική σχέση. Βρισκόμασταν σε τακτά διαστήματα όπως προκύπτει και από τις τηλεφωνικές συνομιλίες μας. Τον ρώτησα ευθέως τι συμβαίνει με την Ιωάννα αλλά δεν μου απάντησε.

Όσες φορές τον ρώτησα δεν μου είπε. Μου άφησε αμφιβολίες. Προσπαθησα να απομακρυνθώ γιατί δεν με άφηνε να προχωρήσω στη ζωή μου. Αργότερα τους παρακολούθησα. Την παρακολούθησα για να δω αν βρίσκεται μαζί του, όχι για να της επιτεθώ. Με είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχε σχέση με αυτόν τον άνθρωπο και είδα από τη δραστηριότητα στο Facebook ότι δεν ευσταθούσαν αυτά. Ήμασταν γνωστές και δεν υπήρχε λόγος να με σεβαστεί.

Μετά από κάποια εκπομπή που είδα στην τηλεόραση για επίθεση με βιτριόλι ως μέσο εκδίκησης μεταξύ γυναικών μου καρφώθηκε η ιδέα. Δεν σκέφτηκα ότι θα πεθάνει. Από τα ακούσματα που είχα δεν προτεινόταν σαν φονικό όπλο, μόνο ως μέσο εκδίκησης. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να καταπιεί. Δεν είμαι δολοφόνος, ουδέποτε το σκέφτηκα. Ήμουν υπάκουη στους νόμους και είχα ήρεμη ζωή».

Για το πώς προμηθεύτηκε το βιτριόλι:

«Είχα καταλάβει ότι ήταν δύσκολο. Βρήκα έναν πακιστανικής καταγωγής άνδρα έξω από ένα μαγαζί και μου είπε ότι θα το βρει. Σε τρεις μέρες δώσαμε ραντεβού και μου το έφερε. Τον ρώτησα αν μπορούσε να μου βρει κάποιον να μου κάνει μια δουλειά χωρίς να του πω λεπτομέρειες και θα πληρωθεί. Μου έδωσε το τηλέφωνο του Πακιστανού αλλά δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω γιατί δεν μιλούσε φαρσί. Όταν πήρα το υγρό το μετάγγισα σε ένα μεταλλικό ποτήρι, όχι 1 λίτρο γιατί θα χρειαζόμουν τεράστιο δοχείο και θα το έβλεπε η Ιωάννα. Ήταν 300 με 500 ml με καπάκι μπλε ήταν.

Το οξύ το προμηθεύτηκα το Φεβρουαρίο του 2020. Πήγα σε ένα κατάστημα βρήκα ένα Πακιστανο απ έξω, μου παρέδωσε ένα βαρύ μπουκάλι μου ζήτησε 18 ευρώ και έδωσα 40. Ήταν ένα μπουκάλι λευκό, σκληρό πλαστικό με μπλε καπάκι».

  • Προεδρος: Πως ξέρατε που να βρείτε και ποια ώρα την Ιωαννα;
  • Κατηγορούμενη: Την είχα παρακολουθήσει και ήξερα τι ώρα πάει στην εργασία της. Είχα επιχειρήσει να το κάνω την προηγούμενη ημέρα αλλά το μετάνιωσα.
  • Προεδρος: Πως ήσασταν σίγουρη για την ώρα;
  • Κατηγορούμενη: Μπορούσε κάποιος αν στέκονταν στη σκάλα του υπογείου να βλέπει ποιος βρίσκεται στο χώρο του ασανσέρ.
  • Προεδρος: Υπήρξε διάλογος; Το θύμα είπε ότι την κοιτάξατε έντονα στα μάτια.
  • Κατηγορούμενη: Φορούσα γυαλιά σκούρα για να μην αποκαλυφθώ. Δεν μιλήσαμε καθόλου.
  • Προεδρος: Αφού το μετανιώσατε γιατί ξανά πήγατε την άλλη μέρα;
  • Κατηγορούμενη: Με κυρίευσε το αίσθημα της εκδίκησης. Την μια μέρα ήξερα ότι ήταν κάτι κακό και την επόμενη μέρα άλλαξα γνώμη. Μου έγινε εμμονή. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά.
  • Προεδρος: Πως βρέθηκε η φωτογραφία της εισόδου της παθούσας;
  • Κατηγορούμενη: Πήγα να διερευνήσω το χώρο.

Ο πρόεδρος της έδρας έφτασε στο σημείο να της δείξει φωτογραφίες της Ιωάννας Παλιοσπύρου για να της δείξει την κατάσταση της υγείας της αμέσως μετά το καυστικό υγρό αλλά και μετά τις επεμβάσεις. Η μητέρα της Ιωάννας Παλιοσπύρου με λυγμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία.

  • Πρόεδρος: Γιατί το κάνατε;
  • Κατηγορουμένη: Σίγουρα ξέρω ότι δεν άξιζε για κανέναν και για τίποτα να περάσει αυτή την ταλαιπωρία και να υποφέρουν δύο οικογένειες…

Τα ρούχα της Ιωάννας Παλιοσπύρου μετά από την επίθεση με βιτριόλι

Μετά το σοκαριστικό υλικό που ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσα από το χειρουργείο την ημέρα της επίθεσης με βιτριόλι, σύμφωνα με την εκπομπή του ALPHA, T-Live φαίνονται για πρώτη φορά τα ρούχα που φορούσε εκείνη την ημέρα η Ιωάννα Παλιοσπύρου αλλά και το πως μεταμορφώθηκαν μετά από το καυστικό υγρό που έπεσε πάνω της.

Η τσάντα, το πουκάμισο, η ζώνη και το παντελόνι της Ιωάννας Παλιοσπύρου είναι σχεδόν λιωμένα από το καυστικό υγρό ενώ οι εικόνες ανατριχιάζουν. Μάλιστα να τονίσουμε πως στην κατάθεσή της είχε αναφέρει χαρακτηριστικά το πως βίωσε το αποτρόπαιο περιστατικό:

«Μου έριξε το βιτριόλι που εκείνη τη στιγμή δεν κατάλαβα τι ήταν και έφυγε τρέχοντας. Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό, το ένιωσα παντού πάνω μου. Ήμουν παντού στο σώμα μου λουσμένη και κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά.

Το πρώτο πράγμα ήταν να τρέξω για κάποια βοήθεια. Θυμήθηκα ότι είχε φαρμακείο δίπλα και έτρεξα προς το φαρμακείο. Οι πόνοι ήταν φρικτοί, δεν έβλεπα καθόλου από το ένα μάτι. Μπήκα μέσα στο φαρμακείο ουρλιάζοντας, οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν τι έλεγα, πανικοβλήθηκαν».