Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη επίσκεψη των γονιών της Έφης στη φυλακή

Λίγες μέρες πριν την απολογία της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι: Η πρώτη επίσκεψη των γονιών της Έφης στη φυλακή

Το πρωί της Πέμπτης (14/10), η Έφη κ., η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, απολογήθηκε ενώπιων του δικαστηρίου και εξήγησε πώς πήρε την ιδέα για να ρίξει βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, τον Μάιο του 2020.

Λίγες μέρες πριν πραγματοποιήσει την απολογία της, η κατηγορούμενη δέχθηκε για πρώτη φορά επίσκεψη από τους γονείς της στη φυλακή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό.

Ο αδερφός της, την επισκέπτεται δύο φορές την εβδομάδα και την έχει παροτρύνει να μιλήσει ανοιχτά για την πράξη της.

Σε σοκ η Ιωάννα με την κίνηση της Έφης στο δικαστήριο

Πέμπτη 14/10/2021: Πριν από λίγη ώρα η Έφη και η Ιωάννα έφτασαν στο δικαστήριο (δείτε βίντεο εδώ) προκειμένου να απολογηθεί η δράστιδα για την επίθεσή της με βιτριόλι στην 34χρονη.

Σοκ σε όλους προκάλεσε το γεγονός πως η Έφη για πρώτη φορά κοίταξε την Ιωάννα στα μάτια και της ζήτησε συγγνώμη. Κάτι που δεν περίμενε κανείς αφού την προηγούμενη φορά στο δικαστήριο δεν είχε φανεί μετανιωμένη.

"Τη συγγνώμη μου τη ζήτησα στην Ιωαννα μέσα από την απολογία μου. Εγώ σήμερα επαναλαμβάνω τη συγγνώμη μου στην Ιωαννα, ειλικρινή μέσα από την ψυχή μου και από την οικογένεια της, αλλά και από την οικογένεια μου, γιατί τους έφερα μεγάλη ντροπή με την πράξη μου".

Οι κουβέντες της προκάλεσαν την αντίδραση του αδελφού της Ιωάννας ο οποίος ακούστηκε να σχολιάζει ειρωνικά: "νιάου".

Αξίζει να σημειωθεί πως εν όψει της απολογίας της κατηγορούμενης ο κ. Κεχαγιόγλου ανέφερε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι η κατηγορούμενη θα είναι απολύτως ελεύθερη από κάθε παράγοντα της δίκης για να απαντήσει ελεύθερα και να τηρηθεί πλήρως η δικονομία».

Την ώρα που το δικαστήριο βρισκόταν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί το θέμα της κλήτευσης των μαρτύρων που ζήτησε η πολιτική αγωγή, η Ιωάννα Παλιοσπύρου πλησίασε την κατηγορούμενη και της είπε: «Θα πεις την αλήθεια τώρα; Να κάτσω να ακούσω ή να φύγω;»

Οι φρουροί αμέσως μετέφεραν την κατηγορούμενη σε άλλο χώρο για την αποτροπή εντάσεων.