Επίθεση με βιτριόλι - Λύτρας: «Υπάρχει ηθική δικαίωση για την Ιωάννα»

«Έχουμε την εντύπωση ότι υπήρχε βοήθεια στην Έφη»

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Επίθεση με βιτριόλι - Λύτρας: «Υπάρχει ηθική δικαίωση για την Ιωάννα»

Δηλώσεις στην κάμερα της εκπομπής Χαμογέλα και Πάλι έκανε το πρωί του Σαββάτου (30/10) ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση του δικαστηρίου για την επίθεση με βιτριόλι, περιγράφοντας την ψυχολογία της Ιωάννας.

Όπως εξήγησε ο γνωστός δικηγόρος, τόσο ο ίδιος όσο και η Ιωάννα, πιστεύουν ότι η Έφη είχε συνεργό, ο οποίος βέβαια δεν εμφανίστηκε ποτέ.

Οι δηλώσεις του Απόστολου Λύτρα για την Ιωάννα Παλιοσπύρου και την επίθεση με βιτριόλι

«Υπάρχει μία ηθική δικαιοσύνη για την Ιωάννα και για εμάς τους συνηγόρους της. Είναι η πρώτη απόφαση που εκδίδεται ότι η ρίψη με βιτριόλι ότι έχει πρόθεση ο κατηγορούμενος να σκοτώσει τον άλλον. Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα υπάρχει μία ηρεμία για την Ιωάννα ώστε να ασχοληθεί με την υγεία της.

Η Ιωάννα κ εγώ προσωπικά έχουμε την εντύπωση πως υπήρχε βοήθεια. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι συνεργοί, εάν υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά ο Απόστολος Λύτρας.

Η αντίδραση και τα πρώτα λόγια της Έφης όταν η αστυνομία πήγε στο σπίτι της

Μετά την οριστική απόφαση του δικαστηρίου για την Έφη, ο αστυνομικός που συνέλαβε την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου "έσπασε" τη σιωπή του, μιλώντας στην εκπομπή Πρωταγωνιστές που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Πέμπτης 28/10.

Στα κεντρικά της Δημόσιας Ασφάλειας, σε ένα στενάκι της Κυψέλης ο Γιάννης και η ομάδα του πληροφορείται το πρωί της 20ης Μάιου του 2020 για μία επίθεση με καυστικό υγρό στην Καλλιθέα. «Με πήραν και μου είπαν ότι στη Θησέως έγινε επίθεση σε βάρος μίας γυναίκας με καυστικό υγρό. Στα 15 χρόνια υπηρεσίας μου δεν μου έχει ξανατύχει» ανέφερε σε πρώτο χρόνο.

«Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν να ασφαλίσω τον χώρο και να μιλήσω με τον κόσμο, να βρω αυτόπτες μάρτυρες. Ψάχναμε ποιος έχει κίνητρο από το συγγενικό, φιλικό περιβάλλον της Ιωάννας».

«Μετά τις πρώτες 5-6 ημέρες είχαμε πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής, το όχημα και σιγά σιγά σκιαγραφούμε την ύποπτη. Η πανδημία ήταν επιβαρυντικός παράγοντας καθώς φορούσαν όλοι μάσκα. Αυτό που μας έκανε εντύπωση και στοχοποιήσαμε τη συγκεκριμένα ήταν η καπαρντίνα που φορούσε με 30 βαθμούς».

Όταν εν τέλει έφτασαν στο κατώφλι της δράστιδας εκείνη προσποιήθηκε πως δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Μάλιστα τα πρώτα της λόγια ήταν «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».