Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακίστηκαν δύο από τους κατηγορούμενους

Τι είπαν στις απολογίες τους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Προφυλακίστηκαν δύο από τους κατηγορούμενους

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μιας και δύο από τους τρεις κατηγορούμενους προφυλακίστηκαν.

Οι δύο κατηγορούμενοι, 20 και 21 ετών, φαίνεται πως έφτασαν στο σημείο του αιματηρού επεισοδίου με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 23χρονος, πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση και ήδη προσωρινά κρατούμενος.

Και οι δύο παραδέχθηκαν κατά τις πολύωρες απολογίες τους ότι βρίσκονταν στο σημείο του άγριου εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν εκείνοι που δολοφόνησαν τον 19χρονο φοιτητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, φέρεται να απολογήθηκε ότι «συνεπλάκη με ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν» και συγκεκριμένα με «αυτόν που είχε στο χέρι του ένα κράνος». Όπως είπε «με χτύπησε με το κράνος και τον τραυμάτισα με το μαχαίρι δύο φορές στο πόδι» (δείτε εδώ βίντεο από την επίθεση).

Ο δεύτερος από την πλευρά του, 21 ετών Έλληνας, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, φέρεται να είπε ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στην επίθεση.

Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο για τη δολοφονία του Άλκη

Η δολοφονία του 19χρνου Άλκη από την Θεσσαλονίκη όπου δολοφονήθηκε άγρια πριν από λίγες ημέρες έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο καθώς τόσο οι γονείς του όσο και οι κοντινοί του φίλοι, παραμένουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Από την άλλη, οι εξελίξεις δεν έχουν σταματημό για τον εντοπισμό των αδίστακτων δραστών καθώς μέχρι στιγμής έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 20χρονου αφού θεωρείται πως συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου.

Μάλιστα, το διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του έχει φτάσει πλέον στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του.