Πάτρα: Οι πρώτες δηλώσεις του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. μετά την μήνυση - «Το ζευγάρι έχει μια άνεση...»

Τι απαντάει για την μήνυση που του έκαναν οι γονείς των κοριτσιών

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Πάτρα: Οι πρώτες δηλώσεις του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ. μετά την μήνυση - «Το ζευγάρι έχει μια άνεση...»

Την πρώτη τους μήνυση κατέθεσαν οι γονείς των τριών παιδιών στην Πάτρα, στον Χρήστο Ρουγκάλα, για συκοφαντική δυσφήμηση στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Ο λόγος είναι ότι ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ, εμμέσως πλην σαφώς είχε κατηγορήσει το ζευγάρι για εγκληματική ενέργεια και πιο συγκεκριμένα την μητέρα, που καθιστούσε υπεύθυνη για τις δυσάρεστες εξελίξεις.

Την ίδια ώρα που βγήκαν στο φως οι τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης, ο στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ. σε νέες δηλώσεις του ανέφερε πως του φαίνεται αρκετά περίεργη η άνεση των γονέων των τριών κοριτσιών, όπως και η συμπεριφορά τους και οι κινήσεις του λίγα μόλις 24ωρα μετά τον θάνατο των παιδιών.

Οι δηλώσεις του στρατηγού της ΕΛ.ΑΣ μετά την μήνυση των γονέων στην Πάτρα για συκοφαντική δυσφήμηση

Κόλαφος οι δηλώσεις του επίτιμου ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση

Μπορεί τα βλέμματα όλα να είναι στραμμένα στην Ευρώπη και στον πρωτοφανή πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία, ωστόσο οι υποθέσεις στην Ελλάδα συνεχίζονται επίσης με γοργούς ρυθμούς, ώστε να δοθούν απαντήσεις και να λυθεί το μυστήριο γύρω από τους ανεξήγητους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Την πεποίθηση ότι ο θάνατος των τριών παιδιών είναι εγκληματική ενέργεια εξέφρασε ο επίτιμος ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ., Θανάσης Κατερινόπουλος σε συνέντευξή του στη «Βραδινή της Κυριακής». Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος, η δολοφονία έγινε από το ίδιο πρόσωπο.

Την ίδια στιγμή το γύρο του διαδικτύου κάνουν αποσπάσματα από την εκπομπή της Νικολούλη, η οποία ασχολείται και επίσημα με την υπόθεση.

«Είμαι πεπεισμένος πως είναι εγκληματικές ενέργειες. Ανθρώπινο χέρι πήρε για κάποιον λόγο τη ζωή και των τριών κοριτσιών. Αν θέλετε να σας δώσω ένα ποσοστό, είναι 98% δολοφονίες και 2% κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις.

Εδώ έχουμε ένα πλήθος σατανικών συμπτώσεων, με τη διαφορά ότι μόνον συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν. Στέκομαι σε δύο βασικά δεδομένα, χωρίς να μπαίνω στα αποδεικτικά στοιχεία που προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί και θα το κάνουν στο τέλος, μιας και τα δικαστήρια δικάζουν, φυσικά, με αποδείξεις και όχι με εκτιμήσεις.

Πρώτον, αν υπήρχε ένα γονιδιακό πρόβλημα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει πρώτα πρόβλημα το μεγάλο παιδί και ύστερα τα δύο μικρότερα. Εδώ έχουμε αντίθετη κατάσταση. Ξέρω ότι σε πρώτη φάση δεν έχει προκύψει κάτι γονιδιακό. Αν αποκλειστεί πλήρως, τότε μιλάμε για 100% εγκληματική ενέργεια. Το άλλο δεδομένο είναι πως όλοι οι θάνατοι προήλθαν Σαββατοκύριακα.

Δεν είναι σύμπτωση αυτό, δεν είναι κάτι τυχαίο. Τα Σαββατοκύριακα τα νοσοκομεία δεν έχουν γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, κόσμο γενικότερα. Άνετα μπήκε κάποιος στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπως πιστεύω έγινε στις δύο περιπτώσεις, και έκανε το κακό για τους δικούς του λόγους. Δεν ρίχνω την ευθύνη στους γονείς, όπως κάνουν άλλοι. Και ειδικά στη μητέρα.

Ο επίτιμος ταξιαρχος της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Πάτρας

Μπορεί να υπήρξαν “επισκέψεις” κάποιων ανθρώπων, να αλλάξουν αυτή την άμοιρη μάνα που ήταν εκεί τόσες ώρες. Πρέπει να εξεταστεί ποιοι ήταν αυτοί οι επισκέπτες, ποια η σχέση τους και ποιο το κίνητρο. Οι γονείς έχουν τον πόνο τους.

Πρέπει όμως και κάποιος που ξέρει να ερμηνεύει τη γλώσσα τους σώματος αλλά και τη γλώσσα του στόματος να αναλύσει και τις εμφανίσεις τους. Υπάρχουν ειδικότεροι από εμένα γι’ αυτό. Σίγουρα θα εξεταστούν από τους αστυνομικούς ως μάρτυρες. Θα είναι πολύ ουσιαστικές οι μαρτυρίες τους για τη δικογραφία» δήλωσε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.