Πόλεμος Ουκρανία: Βίντεο από βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο – Η στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Τουλάχιστον 8 νεκροί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πόλεμος Ουκρανία: Βίντεο από βομβαρδισμό εμπορικού κέντρου στο Κίεβο – Η στιγμή της τεράστιας έκρηξης

Βίντεο από τον βομβαρδισμό του εμπορικού κέντρου στο Κίεβο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 8 ατόμων, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό υπουργείο άμυνας, με τα πλάνα να δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης που ισοπέδωσε το κτήριο, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τα πλάνα δείχνουν έναν πύραυλο να πέφτει στο γυμναστήριο Sport Life έξω από το εμπορικό κέντρο Retroville αργά την Κυριακή, ισοπεδώνοντας το κτίριο και αφήνοντας το εμπορικό κέντρο να έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αναφέρει η Daily Mail.

Το εμπορικό κέντρο υπέστη πλήγμα πολύ μεγάλης ισχύος, που κονιορτοποίησε αυτοκίνητα στον χώρο στάθμευσης και άνοιξε γιγαντιαίο κρατήρα πολλών μέτρων μπροστά στο δεκαώροφο κτίριο που ακόμη κάπνιζε.

Ολόκληρο το νότιο τμήμα του μεγάλου εμπορικού κέντρου καταστράφηκε, όπως και ιδιωτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στον χώρο του πάρκινγκ, διαπίστωσε ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου.

Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστήριξαν ότι το εμπορικό κέντρο είχε μετατραπεί σε αποθήκη πυρομαχικών.

«Οι περιοχές κοντά στο εμπορικό κέντρο χρησιμοποιούνταν ως μια μεγάλη βάση για την αποθήκευση ρουκετών και για την επανόπλιση εκτοξευτών πολλαπλών ρουκετών», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ. Στο μεταξύ, διαβάστε εδώ και τον τελευταίο απολογισμός των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα.

Η στιγμή της έκρηξης του εμπορικού κέντρου στην Ουκρανία

Κίνηση ανθρωπιάς από τον David Beckham - Παραχώρησε τα social media του σε Ουκρανή παιδίατρο

Η έκρυθμη κατάσταση που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία έχει ευαισθητοποιήσει πολλούς Έλληνες αλλά και ξένους celebrities, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν με όσα μέσα διαθέτουν την κατάσταση και τους συνανθρώπους τους.

Μετά την Gigi Hadid και την κίνησή της, σειρά πήρε και ο David Beckham, ο οποίος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram θέλησε να ενημερώσει ότι θα παραχωρήσει το προφίλ του στην ιατρό επικεφαλή ενός περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο, ενώ, μάλιστα, ξεκίνησε και κάποιες δωρεές οι οποίες αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τα νεογέννητα που προσπαθούν να επιβιώσουν κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο προφίλ του αριθμεί πάνω από 70 εκατομμύρια ακολούθους και είναι και πρεσβευτής της UNICEF, πέρα από την εξαιρετική πορεία του στον χώρο του ποδοσφαίρου.

«Γεια σε όλους, παραδίδω το Instagram μου στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια. Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν φτάσει εδώ βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν κάτω από φρικτές συνθήκες», έγραψε στην ανάρτησή του ο David Beckham.