Πάτρα: 12 γιατροί «σπάνε» τη σιωπή τους - Η μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει για 2 συμβάντα της 9χρονης

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: 12 γιατροί «σπάνε» τη σιωπή τους - Η μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει για 2 συμβάντα της 9χρονης

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες εβδομάδες γύρω από την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Καθημερινά έρχονται όλο και περισσότερες αποκαλύψεις για το θέμα, ενώ αυτή την Παρασκευή (25/3) η Αγγελική Νικολούλη θα κάνει έκτακτη εκπομπή για να καλύψει την υπόθεση.

Τι δήλωσαν οι γιατροί για το θάνατο της 9χρονης στην Πάτρα

Παράλληλα, 12-13 γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν πως υπήρξε καθυστερημένη ενημέρωση για τα δύο κρίσιμα συμβάντα του παιδιού.

Τρία νοσοκομεία εκ των τεσσάρων επιβεβαιώνουν πως υπήρξε αίτημα της μητέρας για τοποθέτηση της 9χρονης σε μονόκλινο, ενώ δύο νοσηλευτές αναφέρουν πως η μητέρα ρώτησε για την ύπαρξη καμερών στο μονόκλινο δωμάτιο.

Κατόπιν, υπάρχουν 20-25 γιατροί που αναφέρουν ότι τα δύο κρίσιμα επεισόδια που υπέστη η 9χρονη δεν εξηγούνται από δεδομένα εξετάσεων.

«Πρέπει να βρεθεί ο λόγος που τα παιδιά στερούνταν το οξυγόνο»

Στην εκπομπή Live News μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης (23/3) ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος αναφέρθηκε στην παράξενη υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, επισημαίνοντας πως ακόμα υπάρχουν αρκετά σημεία στην έρευνα που πρέπει να αποσαφηνιστούν, ενώ αποκαλυπτική ήταν και η μαρτυρία της ψυχολόγου του Χαμόγελου του Παιδιού (δείτε εδώ όλα όσα είπε).

«Στην προκειμένη υπόθεση το γεγονός πως υπάρχει περιγραφή των τελευταίων στιγμών των παιδιών από τον μοναδικό άνθρωπο που ήταν δίπλα τους, εκείνες τις στιγμές, μας δίνει μία ξεκάθαρη εικόνα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Κατόπιν, επισήμανε πως από τις τελευταίες συνεντεύξεις της μητέρας των κοριτσιών γίνεται ξεκάθαρο πως βλέπουμε μία μητέρα να αγωνιά που τα παιδιά της στερούνται οξυγόνο και ήταν ένα από τα δεδομένα που λήφθηκαν υπόψιν των ιατροδικαστών.

«Σε μία κατάσταση ηπατικής ανεπάρκειας, βλέπουμε ένα παιδί να κιτρινίζει, να παθαίνει ίκτερο, να υποφέρει, σίγουρα όχι, όμως να στερείται οξυγόνο» τόνισε ο κ. Λέων.

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε πως είναι βέβαιος πως η ειδική επιτροπή θα οδηγηθεί σε σωστά συμπεράσματα και θα αναθεωρήσει την αρχική αιτία θανάτου που είχε παρουσιαστεί και επισήμανε πως πρέπει να δικαιολογηθούν τα δύο τραύματα που έχουν βρεθεί στα δύο παιδιά σε ανατομικές περιοχές,καθώς και το αίμα στο πανάκι του μωρού.