Τραγωδία Πάτρα: «Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι...» - Η ποινή για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Αν αποδειχθεί ότι είναι ένοχη για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Τραγωδία Πάτρα: «Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι...» - Η ποινή για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Το πρωί της Πέμπτης 31/3 και μετά τις συγκλονιστικές εξελίξεις με την τραγωδία στην Πάτρα και τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου, το Happy Day μίλησε με δικηγόρο για τις ποινές που αντιμετωπίζει η 33χρονη αν αποδειχτεί η ενοχή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για το τρίτο παιδί που έφυγε από τη ζωή, την μικρή Τζωρτζίνα.

Τι ποινή αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ο δικηγόρος Γιάννης Βέρρας μίλησε στην εκπομπή εξήγησε ότι αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη, την εσχάτη των ποινών. «Οποιοδήποτε ελαφρυντικό είναι δύσκολο να δοθεί στη συγκεκριμένη γυναίκα. Πρέπει να εκτίσει 20 χρόνια».

«Ίσως φτάσουμε σε σημείο τον λόγο να μην έχουν οι δικηγόροι στις εκπομπές αλλά οι ψυχίατροι» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης εάν αποδειχτεί ότι η μητέρα είναι ψυχιατρικά ασθενής «δεν μιλάμε για ποινές αλλά για μέτρα προστασίας» εννοώντας ότι θα κρατηθεί στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Ακόμα, όπως ανέφερε, και στην περίπτωση που καταδικαστεί τρις ισόβια δεν μπορεί να παραμείνει στη φυλακή πάνω από 25 χρόνια.

«Η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά» - "Καταπέλτης" ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

Mιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, ο οποίος έχει ασχοληθεί πολύ με την υπόθεση της Πάτρας, ανέφερε ότι ο θάνατος της 9χρονης «ξεκλειδώνει» την έρευνα και για τους θανάτους των δύο αδελφών της, ενώ επεσήμανε πως το κορίτσι είχε βασανιστικό τέλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Τζωρτζίνα υπέφερε αρκετά», την ώρα που ο κόσμος έχει συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι τους (δείτε εδώ σοκαριστικές εικόνες).

Ο ιατροδικαστής ανέφερε, επίσης, ότι «στο τρίτο παιδί έγινε μια πλήρης ιατροδικαστική διερεύνηση, όλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», ενώ τόνισε πως «αποκλείονταν ουσιαστικά όλοι οι παθολογικοί και γονιδιακοί παράγοντες ή όποιος άλλος παράγοντας μπορούσε να προκαλέσει έναν φυσικό θάνατο στο παιδί και αυτό που έμενε ήταν να διαπιστώσουμε τον εξωγενή παράγοντα που επέφερε τον θάνατο».

Σχετικά με την κεταμίνη, ο κ. Λέων είπε πως αυτή «η ουσία μπορεί να επιφέρει και από μόνη της τον θάνατο, αλλά αυτό είναι ανάλογο και με την ποσότητα. Σίγουρα, επέδρασε μαζί με τα φάρμακα που έπαιρνε το παιδί», εκτίμησε.

«Η μητέρα, με τις δημόσιες παρεμβάσεις της, μας περιέγραφε τον τρόπο με τον οποίο κατέληγαν τα παιδιά, μας περιέγραφε την σκηνή, ποιοι άλλοι ήταν παρόντες και προφανώς άθελά της και πώς επήλθε ο θάνατος», επεσήμανε ο κ. Λέων, σημειώνοντας ότι «το τρίτο παιδί ξεκλείδωσε την αιτία θανάτου ως εγκληματική ενέργεια» (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια της στην αστυνομία μετά την προσαγωγή της).

Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, «ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για τους ιατροδικαστές η κοινωνία να μην χάσει την εμπιστοσύνη της στην επιστήμη μας. Υπήρχαν αστοχίες που καθυστέρησαν μια διαδικασία. Αλλά ως επιστήμονες, έπρεπε να αποδείξουμε σε όλη την κοινωνία ότι μπορούν να μας εμπιστεύονται».