Τραγωδία Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές όταν ήταν μωρό»

Η αποκάλυψη της γιαγιάς της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα κακοποιήθηκε δύο φορές όταν ήταν μωρό»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας καθώς ολοένα και περισσότερες πληροφορίες βγαίνουν στην επιφάνεια για την μητέρα των τριών άτυχων παιδιών που έχασαν την ζωή τους μέσα σε πολύ μικρό κοντινό χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας ότι κακοποίησε την 9χρονη Τζωρτζίνα δύο φορές το 2014. Η κυρία Λεγάτου, σε παρέμβασή της στο Mega, ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγε το παιδί της «μελανιασμένο στο Καραμανδάνειο» και το εξέτασαν η γιατροί.

«Η Ρούλα δεν είχε ανάμειξη σε αυτό» τόνισε, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση που προκάλεσε μώλωπες στο κοριτσάκι έγινε από πολύ κοντινό πρόσωπο της οικογένειας. «Ήταν διαφορετικές οι ημερομηνίες και διαφορετικά τα γεγονότα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού έγινε από την πρώην φίλη του Μάνου Δασκαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η κυρία Λεγάτου υποστήριξε ότι αν και εργάζεται στον δήμο από το 2000, δεν έλαβε ποτέ γνώση της καταγγελίας μέσα από υπηρεσιακές πηγές. Όμως τα στοιχεία δείχνουν πως ουδέποτε έγινε έρευνα και ότι ο κοινωνικός λειτουργός γνωμάτευσε ότι δεν συνέβαινε κάτι κι όλα πήγαιναν καλά.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία στην Πάτρα

Πως συνδέεται ο γάμος των γονιών με την καταγγελία για κακοποίηση;

Μετά τις αποκαλύψεις για την σχέση των γονιών και τις ημερομηνίες των θανάτων των τριών παιδιών, μία ακόμα αποκάλυψη για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη έφερε στο φως το T-live, το μεσημέρι της Τρίτης 5/4, σχετικά με την καταγγελία που είχε γίνει για την φερόμενη κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ιάσονας Τσόλης που βρίσκεται στην Πάτρα για την εκπομπή του Alpha, οκτώ ημέρες πριν από τον γάμο του εν διαστάσει ζευγαριού, κοινωνικός λειτουργός επισκέφτηκε το σπίτι στην Πάτρα μετά από καταγγελία για κακοποίηση της Τζωρτζίνας που ήταν τότε μόλις εννέα μηνών.

Συγκεκριμένα, η καταγγελία έγινε στα τέλη Αυγούστου 2014 στο Χαμόγελο του παιδιού, το οποίο ακολούθως ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε τους κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Πατραίων.

Στις 26 Σεπτεμβρίου λοιπόν έφτασε στο σπίτι της οικογένειας κοινωνικός λειτουργός και οκτώ ημέρες μετά πραγματοποιήθηκε ο γάμος του ζευγαριού. Τα ευρήματα δεν έδειξαν ότι υπάρχει κάτι μεμπτό στη συμπεριφορά της οικογένειας. Η έκθεση των κοινωνικών λειτουργών, σύμφωνα με το T-live απεστάλη στην Εισαγγελία Ανηλίκων Πατραίων, τέσσερις ημέρες μετά τον γάμο της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, δηλαδή στις 8 Οκτωβρίου.