Τραγωδία Πάτρα: Έγινε η ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας - Τα επόμενα βήματα

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: Έγινε η ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας - Τα επόμενα βήματα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας μετά την συνέντευξη του Μάνου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ. Άνοιξε το μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας και οι αρχές πήραν στα χέρια τους το tablet, το οποίο ετάφη με το παιδί με πρωτοβουλία της μητέρας του Ρούλας.

Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί του Σαββάτου 9/4, με παρόντες εισαγγελέα Πρωτοδικών, την προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, αστυνομικούς και συγγενείς της μικρής. Νωρίτερα, ιερέας του ιερού ναού τέλεσε τρισάγιο στην μνήμη της.

Τα επόμενα βήματα μετά την ανάσυρση του τάμπλετ από τον τάφο της Τζωρτζίνας

Στη συνέχεια αστυνομικοί παρέλαβαν το tablet που πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με την ανακρίτρια, το tablet ενδέχεται να περιέχει κρίσιμες πληροφορίες που θα φωτίσουν αθέατες πλευρές της υπόθεσης των θανάτων των τριών κοριτσιών και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Μπορεί να εξεταστεί ιστορικό αναζητήσεων στο Διαδίκτυο, διαγραμμένα μηνύματα και επαφές, δεδομένα από κάμερες και άλλες πληροφορίες που δεν μπορούν να διαγραφούν από τον χρήστη ακόμα και εάν έχει προκαλέσει φθορές στο tablet.

Ανατροπή με τη διαδρομή της κεταμίνης στη Τζωρτζίνα

Νέες πληροφορίες για την Ρούλα Πισπιρίγκου έφερε στο φως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος το βράδυ της Παρασκευής 8/4 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Συγκεκριμένα, τα νέα στοιχεία αφορούν στο πώς έφτασε η κεταμίνη στα χέρια της 33χρονης, ενώ νέες πληροφορίες έχουν βγει και για τον θάνατο της Μαλένας.

Υπάρχει λοιπόν όπως αποκαλύφθηκε ένα πρόσωπο «κλειδί» από το στενό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο δεν αποκλείεται να προμήθευσε χέρι με χέρι την κεταμίνη, το οποίο όπως όλα δείχνουν σκότωσε την Τζωρτζίνα. Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονταν στις αναζητήσεις της Πισπιρίγκου στο Google, όπου εκεί φέρεται η μητέρα των παιδιών να αναζητούσε την κεταμίνη. Φυσικά το γεγονός ότι μπορεί να προμηθεύτηκε την κεταμίνη από συγγενικό της πρόσωπο, δεν αναιρεί το γεγονός ότι μπορεί να την αναζητούσε στο ίντερνετ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις παρενέργειες της εν λόγω ουσίας.

Το STAR μετέδωσε μάλιστα ότι συγγενικό πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου που ανήκει στον χώρο των τοξικομανών εξετάζεται από τις Αρχές ως το άτομο που ενδέχεται να τη βοήθησε να βρει την κεταμίνη. Τις επόμενες ώρες το συγκεκριμένο άτομο δεν αποκλείεται να κληθεί να καταθέσει για το αν βοήθησε την κατηγορούμενη να βρει τη συγκεκριμένη ουσία. «Συνήθως η κεταμίνη στις πιάτσες των ναρκωτικών βρίσκεται σε σκόνη και σε υγρή μορφή, την οποία χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο, όταν έχουν έλλειψη άλλων πιο σκληρών ναρκωτικών. Δεν είναι δύσκολο ένας τοξικομανής να βρει αυτή την ουσία», σχολίασε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.