Πάτρα: «Σιγά ρε άντρα...» - Τα "καρφιά" του Κατερινόπουλου για τον Μάνο Δασκαλάκη

Υποστηρίξει πως συνεννοείται έμμεσα με την Ρούλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Σιγά ρε άντρα...» - Τα

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος, το βράδυ της Τρίτης 12/4, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την τραγωδία στην Πάτρα και συγκεκριμένα για την συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη, για τον οποίο έχει μιλήσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν βάζοντάς τον στο στόχαστρο.

Ο ταξίαρχος υποστήριξε πως το ζευγάρι κινείται συντονισμένα και πως μέσα από τις συνεντεύξεις και τις δηλώσεις που παραχωρούν στέλνουν μηνύματα μεταξύ τους, ώστε να μην συναντηθούν από κοντά.

Τραγωδία Πάτρα: Τα "καρφιά" του Κατερινόπουλου για τον Μάνο Δασκαλάκη

«Αν ο Μάνος αυτή τη στιγμή μιλήσει, την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι σίγουρα γνωρίζει. Μπορεί να κατηγορηθεί τουλάχιστον για παρασιώπηση εγκλήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, πρόσθεσε για την προειδοποίηση που είχαν δώσει οι γονείς της Τζωρτζίνας στον διευθυντή της ΜΕΘ όπου νοσηλευόταν, λίγο πριν τον θάνατο της 9χρονης: «Τα μηνύματα τα στέλνουν μεταξύ τους μέσω των καταθέσεων. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι και οι δύο γονείς πήγαν στον γιατρό και του είπαν “περιορίσου στα καθήκοντα σου” δείχνει ότι κάτι άλλο υπάρχει από πίσω».

«Ο Μάνος Δασκαλάκης θα έπρεπε να ανοίξει τα χαρτιά του στην κατάθεση του. Όμως εκεί της πλέκει το εγκώμιο (σ.σ. Πισπιρίγκου). Από την άλλη θέλει και την έξωθεν καλή κοινωνική μαρτυρία γι’ αυτό και στα ΜΜΕ βγαίνει και λέει όσα λέει: “Δώστε μου μισή ώρα να μπω μέσα στο κελί”. Σιγά ρε άντρα! Γιατί δε τα λες αυτά στην κατάθεση σου;»!, είπε με έντονο ύφος ο ίδιος.

Κατέθεσαν οι νοσηλεύτριες του Καραμανδάνειου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκαν σήμερα τέσσερις νοσηλεύτριες από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Πάτρας προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της Τζωρτζίνας, ενώ στο μεταξύ βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια θα συγκεντρώσει μαρτυρίες από ιατρονοσηλευτικό προσωπικό από όλα τα νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα προκειμένου να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες νοσηλείας της.

Δηλαδή όχι μόνο από την Πάτρα αλλά και από την Αθήνα και συγκεκριμένα από το Ωνάσειο και το Παίδων. Σε δεύτερο χρόνο θα κληθούν να καταθέσουν και πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος. Την ίδια στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει στον ισχυρισμό της ότι είναι αθώα και θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Παράλληλα, μυστήριο προκαλεί το πιστοποιητικό θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, καθώς όπως ανέφερε ο δικηγόρος των συγγενών της σπιτονοικοκυράς, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο LIVE NEWS, το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή ενός γιατρού χωρίς όμως να αναφέρεται το όνομά του.

Από την Ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών ορίστηκαν δύο πάρα πολύ έμπειροι ιατροδικαστές, ο Νίκος Καρακούκης και ο Νίκος Καλογρηάς. Ο Νίκος Καρακούκης είναι προϊστάμενος Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, και ο Νίκος Καλογρηάς πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατροδικαστών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Και οι δύο έχουν αναλάβει τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο.

«Δεν πρόκειται να έρθει με μια αυτόματη απάντηση με μία ουσία ή με μια στενή διαγνωστική απάντηση. Χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση των συναδέλφων που θα κληθούν να απαντήσουν» δήλωσε ο ηπατολόγος, Δημήτρης Κουντουράς.

Οι δύο ιατροδικαστές συμμετείχαν και στην προηγούμενη άτυπη επιτροπή, μόνο που τώρα δεν θα έχουν μαζί τους, την Χριστίνα Τσάκωνα που το 2019 είχε αποδώσει τον θάνατο της Μαλένας σε ηπατική ανεπάρκεια.