Τραγωδία Πάτρα: «Δεν ξέρουμε πόσα φιαλίδια κεταμίνης έχουν χορηγηθεί» - Η αποκάλυψη του δικηγόρου της Πισπιρίγκου

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τραγωδία Πάτρα: «Δεν ξέρουμε πόσα φιαλίδια κεταμίνης έχουν χορηγηθεί» - Η αποκάλυψη του δικηγόρου της Πισπιρίγκου

Το απόγευμα της Πέμπτης 28/4 ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «T-Live» σχετικά με το επισκεπτήριο στον Κορυδαλλό ενώ από την άλλη ρωτήθηκε για τα ανώνυμα τηλεφωνήματα που δέχτηκε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού στην εκπομπή του ALPHA.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Έχουμε κάνει μία συζήτηση μαζί με άλλα ζητήματα, τα οποία αποτελούν αντικείμενο συζήτησης αλλά δεν αποτελούν αντικείμενο της δικογραφίας. Δεν έχω την εξουσιοδότηση να το σχολιάσω ή να απαντήσω σε οποιοδήποτε ερώτημα.

Η εντολή ως νομικός που έχω, περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στα ζητήματα της ποινικής δικογραφίας και δεν επεκτείνεται πέρα από αυτά ο, τιδήποτε άλλο έχουμε συζητήσει είναι στα πλαίσια ιδιωτικής συζήτησης, η οποία και μένει σε αυτό το επίπεδο.

Μπορεί η συμπεριφορά του ατόμου που ακούγεται, γιατί ακούσαμε αυτή τη συνομιλία μέσα από την εκπομπή σας, πράγματι δείχνει ένα άτομα που συμπεριφέρεται ανόητα. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται μέσα στην εντολή μας δεν θα το συζητήσουμε».

Οι τελευταίες πληροφορίες για την τραγωδία στην Πάτρα

Εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε Λιάγκα και Σκορδά - Ποιος ο λόγος;

Το πρωί της Πέμπτης (28/4), ο Γιώργος Λιάγκας και η Φαίη Σκορδά αποκάλυψαν στον αέρα του Πρωινού πως δέχθηκαν εξώδικο από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο παρουσιαστής, το εξώδικο αφορά τις ανώνυμες μαρτυρίες που προβάλλονται στην εκπομπή.

Οι δύο παρουσιαστές άλλωστε ασχολούνται ενεργά με το θέμα της Πάτρας και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν ξεσπάσει για τους δύο γονείς των παιδιών.

«Δεχθήκαμε χθες μια εξώδικη διαμαρτυρία από την κυρία Ελένη Λεγάτου, είναι η μητέρα της κ. Πισπιρίγκου και από την Δήμητρα Πισπιρίγκου, την αδελφή της Ρούλας. Μας ζητά να πάψουμε την μετάδοση ανώνυμων μαρτυριών που αφορούν ψευδή περιστατικά και τους εκθέτους ανεπανόρθωτα όπως λένε οι δύο κυρίες μάνα και αδελφή.

Δεύτερον, μας δίνουν μια προθεσμία 5 ημερών να γνωστοποιήσουμε εγγράφως τα στοιχεία ταυτότητας των ανωτέρω προσώπων και τρίτον, να προβούμε εμείς ως εκπομπή και ως ΑΝΤ1 στη δημοσιοποίηση και ανάγνωση της παρούσης εξωδίκου δηλώσεως στο Πρωινό.

Υπάρχει κάτι πολύ βασικό που λέγεται δημοσιογραφικό απόρρητο. Οι μαρτυρίες αυτές για εμάς είναι μαρτυρίες με ονοματεπώνυμο, έχουμε τσεκάρει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Είναι υπαρκτά πρόσωπα με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο.

Αν είναι αλήθεια ή όχι αυτά που λένε είναι δικό τους θέμα. Εμείς όμως τσεκάρουμε ότι είναι υπαρκτά πρόσωπα. Αν μας ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, προφανώς οφείλουμε και θα δώσουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των ανθρώπων. Σε ιδιώτες δεν μπορούμε εμείς να δώσουμε ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα.

Επειδή ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο και το έχω ξαναπεί… εδώ είμαστε μια εκπομπή που προφανώς δεν είναι της αρεσκείας της κ. Ρούλας Πισπιρίγκου. Υπάρχουν εκπομπές που παίρνει τηλέφωνα και βγαίνει και μιλάει. Σε εμάς εδώ δεν έχει πάρει ποτέ τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λιάγκας.