Πάτρα: «Θα δεχτεί έλεγχο πατρότητας αν υπάρξει...» - Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για τον Δασκαλάκη

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Θα δεχτεί έλεγχο πατρότητας αν υπάρξει...» - Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Πισπιρίγκου για τον Δασκαλάκη

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε σήμερα 28/4 επισκεπτήριο από τον δικηγόρο της, Όθωνα Παπαδόπουλο καθώς η ίδια έχει κριθεί προφυλακιστέα αφού κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας μιας και οι εξελίξεις στην Πάτρα είναι καταιγιστικές με τις αποκαλύψεις που έχουν βγει στην επιφάνεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο δικηγόρος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου μίλησε στις κάμερες των εκπομπών λίγο πριν συναντηθεί με την ίδια. Μεταξύ άλλων ο ίδιος μετέφερε ότι η πλευρά της 33χρονης έχει κάνει αίτημα για την επανεξέταση της τοξικολογικής εξέτασης στο εξωτερικό για την Τζωρτζίνα.

Οι τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στην Πάτρα

Το φάρμακο που «χαλούσε» τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου - Θα είχε πεθάνει νωρίτερα η Τζωρτζίνα;

Το διαδίκτυο και οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου ρίχνουν περισσότερο «φως» στην υπόθεση της Πάτρας. Συγκεκριμένα πίσω από τις αναζητήσεις, κρύβονται οι ουσίες που έψαχνε η μάνα και η σχέση τους με την κεταμίνη. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό κάποια φάρμακα, όταν αλληλεπιδρούν, αντιδρούν και χάνουν την ουσία τους. Αυτό συνέβη και με την περίπτωση της 9χρονης Τζωρτζίνας. (Δείτε πως γλεντούσε η Ρούλα όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο με ανακοπή)

Η φαινοβαρβιτάλη, ένα αντι-ελιπιτικό φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα τις δύο τελευταιες ημέρες της ζωής της στο Αγλαΐα Κυριακού, χαλούσε τα σχέδια της Ρούλας Πισπιρίγκου σε σχέση με την κεταμίνη. Είναι το φάρμακο που ουσιαστικά μειώνει τη δράση της.

«Όταν κάποιος λαμβάνει φαινοβαρβιτάλη αυξάνει την ταχύτητα μεταβολισμού της κεταμίνης. Αυτό σημαίνει ότι η διάρκεια της δράσης της κεταμίνης μειώνεται», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Η καταστολή του καρδιακού ρυθμού για να προκαλέσει μια έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο, θέλεις να διαρκέσει αρκετά. Άρα, θα πρέπει να υπολογίσεις ότι η κεταμίνη, που θα δώσεις, θα μεταβολιστεί πολύ πιο γρήγορα, οπότε πρέπει να προσαρμόσεις και τη δοσολογία», αποκαλύπτει.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την ημέρα που τη συλλαμβάνουν αναζητά στο διαδίκτυο «κεταμίνη» – «κεταμίνη φαινοβαρβιτάλη» – «υδροχλωρική κεταμίνη».

Ωστόσο εδώ έγκειται ορισμένα ερωτήματα. Γιατί έψαχνε μόνο τη σχέση φαινορβαρβιτάλης και κεταμίνης δεδομένου ότι στο νοσοκομείο το παιδί έπαιρνε και άλλα φάρμακα; Γιατί ήθελε να μαθαίνει κάθε ουσία στην επιστημονική της ορολογία που έπαιρνε το παιδί;

«Ξαναμπήκα στον θάλαμο της Τζωρτζίνας περίπου στις 13:30 για να βγάλω τη φαινοβαρβιτάλη, η χορήγηση της οποίας είχε ολοκληρωθεί. Μετά τις 13:30, ξαναμπήκα στις 14:30, που έκανε το επεισόδιο», δήλωσε η νοσηλεύτρια που μπήκε τελευταία στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας.