Πάτρα: Κόλαφος η παιδοψυχολόγος - «Είχα δίκιο οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας...»

Όλες οι εξελίξεις

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Κόλαφος η παιδοψυχολόγος - «Είχα δίκιο οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας...»

Ικανοποιημένη με την απόφαση της ανακρίτριας, Χριστίνας Σαλάππα, για την πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της 9χρονης Τζωρτζίνας, δηλώνει στο protothema.gr η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή, που ήταν η πρώτη που ανέλυσε τις ζωγραφιές του παιδιού, με ανάρτηση της στην προσωπική της σελίδα στο Facebook. (Δείτε εδώ τι αποκαλύπτουν οι ζωγραφιές)

Τι συμβαίνει με τις ζωγραφιές της Τζωρτζίνας

Για την κίνηση της αυτή, η παιδοψυχολόγος είχε δεχτεί μάλιστα μέσω μηνυμάτων τα «πυρά» της Ρούλας Πισπιρίγκου, που της ζητούσε επίμονα να κατεβάσει την ανάρτηση, αλλά και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά με το παιδί της.

Όπως αναφέρει η παιδοψυχολόγος, οι ζωγραφιές του παιδιού λένε πολλά για τα όσα βίωνε μέσα στο σπίτι της Ρούλας και του Μάνου στην Πάτρα: «Οι ζωγραφιές της Τζωρτζίνας είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση. Ένα εξαιρετικό εργαλείο ανάλυσης του ψυχισμού αυτού του παιδιού.

Οι ζωγραφιές είναι απενοχοποιημένη έκφραση συναισθημάτων στα παιδιά και πρέπει αυτά να λαμβάνονται υπόψη. Οι ζωγραφιές αυτού του παιδιού είπαν περισσότερα απ' όσα θα μπορούσε να πει με τα λόγια, για τα όσα συνέβαιναν μέσα στο σπίτι. Η Τζωρτζίνα έζησε τα χειρότερα γιατί ήταν σε ηλικία που καταλάβαινε και είχε αυξημένη συναισθηματική νοημοσύνη».

Κάποιες από τις ζωγραφιές, η 9χρονη της ζωγράφισε σε ηλικία 6 με 7 ετών: «Η ζωγραφιά αυτή με το δέντρο και την κούνια έχει να κάνει από την ηλικία των 6 και 7 ετών. Τόσο ήταν και η Τζωρτζίνα όταν την ζωγράφισε. Σ εκείνη την ηλικία αρχίζει ένα στάδιο που λέγεται σχηματικό. Αυτό σημαίνει πως ότι σχηματίσω έχει ένα συμβολισμό από πίσω του. Δεν είναι ένα απλό γράφημα, αλλά κάτι πιο σοβαρό. Όταν είδα πρώτη φορά την ζωγραφιά ήταν λες και μου μίλησε το παιδί» αναφέρει η παιδοψυχολόγος και προσθέτει:

«Έξω από το σπίτι της Τζωρτζίνας υπάρχει μια επιτοίχια ζωγραφιά μ ένα δέντρο στα αριστερά. Το παιδί αυτό πήρε το δέντρο και στην ζωγραφιά του, το έστρεψε στα δεξιά, γράφοντας και την φράση “Για εσάς”. Εδώ υπάρχουν πολλοί συμβολισμοί. Μάλιστα για να είμαι σίγουρη ότι δεν ήταν αριστερόχειρας και ούτε υπήρχε κάποιο άλλο νευρολογικό αίτιο που την έστρεψε να ζωγραφίσει το δέντρο στην άλλη πλευρά, μίλησα με άνθρωπο που την ήξερε ως μαθήτρια στο σχολείο, που σημαίνει πως το ζωγράφισε έτσι στοχευμένα ζητώντας βοήθεια».

Σχετικά με το αν θα αναλάμβανε την πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές της 9χρονης στην περίπτωση που την καλούσε η ανακρίτρια, η Χριστίνα Μπογιατζή αναφέρει: «Θα ήταν μεγάλη τιμή για μένα να αναλάβω την πραγματογνωμοσύνη στις ζωγραφιές του παιδιού, ωστόσο ξέρω πως υπάρχουν ικανοί επαγγελματίες συνάδελφοι που θα αναλάβουν την έκθεση. Ήρθε η ώρα να βγει η αλήθεια του παιδιού ολόκληρη στην επιφάνεια».

Αναμονή για εντολή εκταφής της Τζωρτζίνας - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, και το πανελλήνιο συνεχίζει και κλονίζεται από τα όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, χωρίς να θέλει να πιστέψει τα περισσότερα. Την ίδια στιγμή που η κατηγορούμενη ζητά να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους, οι Αρχές στρέφουν αλλού την προσοχή τους.

Στο μικροσκόπιο μπαίνει πλέον το tablet της Τζωρτζίνας το οποίο όπως έγινε γνωστό στη χθεσινή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη θάφτηκε μαζί με το 9χρονο παιδί. Έτσι, οι αρχές ζήτησαν την εκταφή της σορού του αδικοχαμένου κοριτσιού που αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα των αστυνομικών.

Το tablet θα μεταφερθεί στα εγκληματολικά εργαστήρια, στα οποία βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη και το κινητό τηλέφωνο της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Όπως μετέδωσε το δελτίο του Alpha η 33χρονη κατηγορούμενη έχει ήδη ενημερωθεί για την εξέλιξη, χωρίς να σχολιάσει το οτιδήποτε.