Αυτή είναι η ηθοποιός που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό

Αποκαλύφθηκε στο κανάλι της ΕΡΤ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αυτή είναι η ηθοποιός που κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό

Λίγες ημέρες πριν, ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία νέα καταγγελία βιασμού από μία γνωστή ηθοποιό σε δημοφιλή σκηνοθέτη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε αποκαλυφθεί και ο βιασμός στην Φιλαδέλφεια.

Ο λόγος για την Έλενα Αθανασοπούλου, η οποία μίλησε στις ειδήσεις στο κανάλι της ΕΡΤ και η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε τεράστιο σοκ. Η ίδια περιμένει με αγωνία τι θα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Η αποκάλυψη της ηθοποιού για την καταγγελία βιασμού από σκηνοθέτη

«Μιλάμε για ένα άγριο περιστατικό που έπρεπε να το μάθουν και τα δικά μου πρόσωπα δεν ήταν καθόλου εύκολο γιατί πέρασα από πολλά στάδια θυμού, θλίψης, οργής, πένθους, εγώ πενθώ για το κορίτσι που ήμουν τότε, ήμουν 21», δήλωσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Τι αναφέρει στην καταγγελία της;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Real, η ελληνίδα ηθοποιός κατέθεσε μήνυση σε γνωστό σκηνοθέτη για βιασμό, που έλαβε χώρα το 2010, σε ηλικία 21 ετών συγκεκριμένα. Αυτά τα ζητήματα γίνονται ολοένα και περισσότερα, ωστόσο δεν περιορίζονται μόνο στον χώρο της υποκριτικής, όπως αναφέρει και ο Μέμος Μπεγνής.

Οι πληροφορίες θέλουν τον φερόμενο δράστη να είναι αρκετά επιτυχημένος, καθώς έχει σκηνοθετήσει πολλές τηλεοπτικές παραγωγές που το κοινό αγάπησε, ενώ και φέτος σκηνοθετεί άλλο ένα έργο που ήδη έχει προκαλέσει "σάλο". Μάλιστα, η ηθοποιός φαίνεται πως τον γνώρισε ένα χρόνο πριν τελεστεί ο βιασμός, όπως αναφέρει στην καταγγελία της, κατά το 2009.

«Η γνωριμία μας ήταν απλώς και μόνο φιλική, καθώς δεν του είχα δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα να νομίζει κάτι άλλο. Σημειώνω εδώ ότι είχα γνωρίσει τη σύζυγό του και το παιδί του μερικές φορές και βγαίναμε με κοινές παρέες απλώς και μόνο για διασκέδαση.

Μετά από αρκετούς μήνες γνωριμίας που είχα με τον εγκαλούμενο, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου. Ήμουν πλέον βαθιά πεπεισμένη ότι ήταν ένας οικογενειάρχης που μου ενέπνεε ασφάλεια κι αξιοπιστία», δήλωσε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Ένα βράδυ και συγκεκριμένα στις αρχές του καλοκαιριού του 2010 ο εγκαλούμενος μου πρότεινε να πάμε για φαγητό και μετά να συνεχίσουμε για ποτό σε κλαμπ, όπου θα βρίσκονταν κάποια άτομα που κάναμε κοινή παρέα εκείνη την περίοδο. Ήρθε και με πήρε από το σπίτι μου με το αυτοκίνητό του και πήγαμε στο μαγαζί, όπου παραγγείλαμε φαγητό κι ένα μπουκάλι κρασί.

Τελειώνοντας το πρώτο μπουκάλι, ο εγκαλούμενος παρήγγειλε και δεύτερο και δεν θυμάμαι αν είχε παραγγείλει και τρίτο. Άρχισα να νιώθω ζαλισμένη, προοδευτικά ένιωθα να χάνω τη συνείδησή μου, κάτι που μου έκανε εντύπωση. Δε γνωρίζω αν υπήρχε κάποια άλλη ουσία στο κρασί που ήπια. Εγώ πλέον δεν ένιωθα καθόλου καλά και φοβόμουν ότι θα λιποθυμήσω. Του είπα να φύγουμε.

Καταγγελία βισμού από ηθοποιό σε σκηνοθέτη

Από τη στιγμή που φύγαμε, μέχρι τη στιγμή που επανήλθαν οι αισθήσεις μου έχω ένα κενό μνήμης. Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι τη στιγμή που άνοιξα τα μάτια μου ήμασταν μέσα στο αυτοκίνητό του κι αυτός είχε διεισδύσει με το γεννητικό του όργανο στο σώμα μου και συνουσιαζόταν μαζί μου εν αγνοία μου και χωρίς τη συναίνεσή μου. Όταν συνειδητοποίησα τι συνέβαινε πάγωσα από τον φόβο μου».

Στην πορεία επισήμανε: «Φοβήθηκα για τη ζωή μου. Μου πέρασε από το μυαλό ότι αν έβγαινε στον δρόμο σε αυτή την κατάσταση μόνη μου μπορεί να μου συνέβαινε κάτι ακόμα χειρότερο κι έτσι ο εγκαλούμενος έκατσε στη θέση του οδηγού και ξεκίνησε να πηγαίνει προς το κλαμπ που θα συναντούσαμε τους φίλους μας».

Σε όλη τη διαδρομή τους προς την επιστροφή εκείνος δεν μιλούσε καθόλου, ωστόσο εκείνη του φώναζε ταραγμένη: «Γιατί μου το έκανες αυτό;».

Η ίδια δήλωσε, επίσης, πως δεν είχε προχωρήσει σε μήνυση παλαότερα, καθώς φοβήθηκε, ενώ μετά το συμβάν βιώνει συχνά αγχώδεις διαταραχές, περιοδικά διαστήματα κατάθλιψης, όμως, το κίνημα #metoo της έδωσε το κίνητρο και αποφάσισε να διεκδικήσει την τιμωρία του ανθρώπου που όπως υποστηρίζει τη βίασε.