Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η καρδιά της Ίριδας - Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ο θάνατός της;

Το λάθος που τονίζει η ιατροδικαστής

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών η καρδιά της Ίριδας - Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ο θάνατός της;

Κάθε μέρα νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση - θρίλερ της Πάτρας. Μάλιστα οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε δύο βασικά ζητούμενα το πρώτο είναι να εντοπίσουν την πορεία της κεταμίνης που σκότωσε της Τζωρτζίνα και δεύτερον να βρουν τα αίτια θανάτου των δύο μικρότερων κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας.

Τι συμβαίνει με την καρδιά της 6 μηνών Ίριδας

Το πρωί της Τετάρτης 4/5 η δημοσιογράφος Κέλλυ Χεινοπώρου, μιλώντας στον αέρα του «Πρωινού» αποκάλυψε νέα ευρήματα για τον θάνατο της Ίριδας (Δείτε εδώ τι συμβαίνει με το μνήμα του μωρού). Μάλιστα η δημοσιογράφος τόνισε ότι «τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της αγενεσίας φλεβόκομβου και αναμένεται να γίνουν και πάλι ιστολογικές εξετάσεις».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της, στο μικροσκόπιο των ερευνών θα μπει η καρδιά της Ίριδας για να διαπιστωθεί αν το παιδί έπασχε από αγενεσία φλεβόκομβου. Όπως αναφέρουν ειδικοί αν το παιδί είχε αγενεσία φλεβόκομβου δεν θα πέθαινε στον ύπνο του, ενώ δεν είχε και βαριά κλινική εικόνα όταν ήταν εν ζωή. Επίσης, όπως είπε η Κέλλυ Χεινοπώρου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αν το παιδί είχε τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του.

Σε περίπτωση που αποκλειστεί η αγενεσία φλεβόκομβου ως αιτία θανάτου, τότε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας έρχεται όλο και πιο κοντά, γεγονός που θα φέρει και άλλες συλλήψεις.

Από την πλευρά της η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ξεκαθάρισε πως δεν θα γίνει εκταφή στην Ίριδα και η εξέταση στην καρδιά θα γίνει από τους ιστούς που ήδη έχουν κρατηθεί. Όπως είπε υπάρχουν πολλά στοιχεία για την Ίριδα και θα μας βοηθήσουν, ωστόσο, χαρακτήρισε αστοχία το γεγονός ότι δεν έχει κρατηθεί ιστός από τον εγκέφαλο της Ίριδας.

«Οι φωτογραφίες υπήρχαν στα εγκληματολογικά...» - ''Κόλαφος'' ο Κουσουλός για όσα έχει στα χέρια του

Ο Πέτρος Κουσουλός βρέθηκε καλεσμένος την Τετάρτη 4/5 στην παρέα του Super Κατερίνα για να συζητήσει δημόσια όσα έχει δηλώσει για την υπόθεση της Πάτρας αλλά και όσα πρόκειται να αποκαλύψει μέσα στις επόμενες μέρες από το ρεπορτάζ, που ετοιμάζει.

Ο δημοσιογράφος έχει πάρει σχεδόν πατριωτικά την τραγωδία, που έχει δημιουργηθεί με το θάνατο των 3 κοριτσιών. Η υπόθεση παραμένει κρίσιμη ωστόσο τα στοιχεία, που βγαίνουν στο φως βοηθούν σημαντικά την έρευνα. Πιο αναλυτικά, μεταξύ των όσων παρέθεσε, ξεκαθάρισε για τις φωτογραφίες, που φανέρωσε οι οποίες υποδήλωναν πως η μικρή Ίριδα υπέστη ασφυξία.

«Οι πρώτες ιατροδικαστικές έρευνες είναι σαν να μην υπάρχουν. Η Ίριδα κατέληξε από αγενεσία φλεβόκομβου. Όλα επαναξιολογούνται εκεί που κατατείνουν οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι υπήρξε εγκληματική ενέργεια και επήλθε ασφυκτικός θάνατος».

«Αυτό που είναι το φλέγον είναι να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει κι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτές οι φωτογραφίες υπήρχαν στα εγκληματολογικά της Πάτρας σύμφωνα με τις πληροφορίες μου έπρεπε να έχουν σταλεί στη δικογραφία, παρ΄όλα αυτά παρέπεσαν με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στην Αθήνα. Μέχρι την Κυριακή δεν ήταν στην Αθήνα, τώρα νομίζω τις έχουν λάβει.

«Είπαν ότι έχω κάνει photoshop στις φωτογραφίες, ότι πλήρωσα για να τις πάρω. Τίποτα από όλα αυτά δεν ισχύει. Εμείς δεν βγάλαμε το πρόσωπό της, αναδείξαμε τα ευρήματα» είπε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

«Ήταν μία σχέση on and off, υπήρχαν σκιές σε όλο αυτό. Κάθε φορά που υπήρχε μία κόντρα, “έφευγε” ένα παιδί και πάθαινε ανακοπή η Τζωρτζίνα. Προσπαθούσε να γυρίσει τον άνδρα της σπίτι και το επιτύγχανε»