Πάτρα: Η απάντηση της Ρούλας για τα μηνύματα με τον Δασκαλάκη τις ημερομηνίες που έφυγαν τα παιδιά

Βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αρχών

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Η απάντηση της Ρούλας για τα μηνύματα με τον Δασκαλάκη τις ημερομηνίες που έφυγαν τα παιδιά

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη, φέρνουν στο φως της δημοσιότητας εκτός από την διαδρομή της κεταμίνης που έκοψε το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας, τα μηνύματα ανάμεσα σε Πισπιρίγκου και Δασκαλάκη, το χρονικό διάστημα πριν και μετά τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας τους, που σόκαραν την κοινή γνώμη και το πανελλήνιο.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega το πρωί της Δευτέρας 9/5 αναφέρθηκε στο μήνυμα που έστειλε ο Μάνος Δασκαλάκης στη Ρούλα Πισπιρίγκου «Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;», τόνισε ότι «αυτό έχει ειπωθεί σύμφωνα με την εντολέα μου στο πλαίσιο των υποψιών που είχε ο Δασκαλάκης ότι υπήρχε κίνδυνος να κάνει κακό στον εαυτό της».

Τι περιέγραφαν τα μηνύματα που αντάλλαζε το ζευγάρι

«Τα μηνύματα περιγράφουν περισσότερο σκέψεις και συναισθήματα παρά γεγονότα που μπορούν να αξιοποιηθούν δικαστικά. Μετά και την περίοδο της καραντίνας που επιδείνωσε τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, είναι μέσα στα πλαίσια νομίζω αυτοί οι διάλογοι», συνέχισε.

«Το τι έχουν στο μυαλό τους δύο άνθρωποι που μιλούν όταν γράφουν όσα γράφουν, αυτά είναι ερμηνείες που θα δώσουν οι ίδιοι. Τα έχω συζητήσει αυτά τα στοιχεία με την πελάτισσά μου. Διατύπωνε την ανησυχία ο Μάνος ότι μπορεί να έκανε κακό στον εαυτό της. Αυτό, σύμφωνα με την εντολέα μου, εξέφραζε ο Μάνος Δασκαλάκης με το μήνυμα περί απώλειας», τόνισε. «Θα ήταν ενδιαφέρον να ερωτηθεί η πλευρά Δασκαλάκη τι εννοούσε όταν έστειλε το συγκεκριμένο μήνυμα», πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Δε μου επιτρέπεται εκ του επαγγέλματός μου να έχω αμφιβολίες. Η Ρούλα Πισπιρίγκου μπορεί να συμπεριφέρθηκε με εμμονή απέναντι στο σύζυγο. Μπορεί να υπήρχαν ανορθόδοξες καταστάσεις μέσα στο σπίτι. Από αυτό, μέχρι να φτάσουμε στο ότι μια μάνα τέλεσε αυτή την πράξη σε βάρος του παιδιού της, υπάρχει απόσταση», είπε ακόμα ο κ. Παπαδόπουλος.

«Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μία απώλεια;»

Στα μηνύματα και τις κλήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου, επιχειρούν να βρουν τις απαντήσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της. Η εφημερίδα «Μπαμ» λοιπόν, δημοσίευσε συνομιλίες της με τον Μάνο Δασκαλάκη (ο οποίος έχει εξαφανιστεί και δεν μιλάει σε άνθρωπο)

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στα χέρια των Αρχών υπάρχουν 810 μηνύματα που έχει ανταλλάξει το ζευγάρι το χρονικό διάστημα πριν και μετά την πρώτη ανακοπή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» και τη μεταφορά της στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ρίο, δηλαδή από τις 5/4/2021 μέχρι και τις 15/4/2021.

Στις 5.4.21 και ώρα 4.37 ο Μάνος Δασκαλάκης απαντά σε μήνυμα της Ρούλας Πισπιρίγκου γράφοντας, «Τρέξε πάλι στον Γιαννάκη (σ.σ. είναι ο παντρεμένος με τον οποίο είχε συνάψει σχέση η 33χρονη, με αποτέλεσμα ο Δασκαλάκης να εγκαταλείψει το σπίτι τους τρεις ημέρες πριν τον θάνατο της Τζωρτίζνας).

  • Ρούλα: «Λέγε ό,τι θες, θα σου περάσει. Έτσι έλεγες και σε μένα, “θα μου περάσει”»
  • Μάνος: «Εσύ τα λες αυτά όχι εγώ. Τρέχα στον Γιαννάκη μόλις γυρίσεις. Μη ξεχάσεις να του μιλήσεις και να ξαναπάς μαζί το κορίτσι μου. Αυτή είσαι»
  • Ρούλα: «Θα σου περάσει, αρχή είναι. Ιώδιο στις πληγές θα σου πρότεινα για το τσούξιμο»
  • Μάνος: «Κοίτα μην αυτοκτονήσεις με κανένα καλώδιο, γελοία. Θα δεις πόσο ιώδιο θα βάλεις εσύ από εδώ και πέρα.
  • Μάνος: «Τα παράτησες και πήγες να γα@@@@ις. Αυτή είσαι»
  • Ρούλα: «Ό,τι πεις εσύ. Χατίρια δε χαλάω.
  • Μάνος: «Συγγνώμη, συμπαράσταση σου έκανε ο Γιαννάκης. Απλά σου λέρωσε λίγο το σώμα και το στόμα»

5 Απριλίου στις 18.24 το απόγευμα, 3 μέρες προτού εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο

  • Ρούλα: «Επειδή με χτύπησες την προηγούμενη θα έρθω με τον πατέρα μου να δούμε τι θα πάρεις και αν θα μου αδειάσεις το σπίτι. Να πας στην αστυνομία να πεις τι, ότι μας απειλείς όλη μέρα;»
  • Μάνος: «Εγώ; Φέρε τον μπαμπά σου να δεις πως θα τον πάνε μέσα. Α, και σας κάνω ασφαλιστικά μόλις τώρα και θα έρθω με περιπολικό να τα πάρω. Ελάτε όλοι μαζί να χειροκροτήσουν εσένα αυτή τη φορά».
  • Ρούλα: «Να μου προσέχεις το παιδί και να θυμάσαι ότι σε αγαπώ πολύ.
  • Μάνος: «Το παιδί που είναι; Αν κάνεις μα@@@ια θα γίνει της πο@@@@ας. Τους παίρνω όλους τηλέφωνο και την αστυνομία τώρα. Θα γίνει της πο@@@@ας. Παίρνω τη μάνα σου. Το βράδυ θα πάω να πάρω το παιδί από το χωριό και μην τολμήσεις να μας ξαναενοχλήσεις, κάνει ότι γουστάρεις. Άμα έχεις ενοχές, τράβα αυτοκτόνα. Δε θα μας κάνεις όλους μ@@@ι εσύ με το έτσι θέλω. Δεν είσαι καλά και ποτέ δεν ήσουν. Απόδειξέ το με αυτή τη κίνηση. Το έχεις ξανακάνει άλλες δυο φορές, δε σε φοβάμαι».
  • Μάνος: «Για να αυτοκτονήσεις πάει να πει ότι δεν πας καλά γενικά δε θα με ρίξει κανείς ευθύνες.. Δεν έχω σκοπό να σε ξεφτιλίσω άλλο, γύρνα στο παιδί. Ότι έκανες, έκανες. ότι έκανα, έκανα… Γύρνα στο παιδί γιατί χρειάζεται τη μάνα του… Κάθε φορά που χωρίζουμε θα έχουμε μια απώλεια δηλαδή; Σύνελθε».

Ημέρα ανακοπής της Τζωρτζίνας – Η Ρούλα Πισπιρίγκου ρωτάει για το facebook του Μάνου

  • Ρούλα: «Μπορείς να με ξεμπλοκάρεις από το fb;»
  • Μάνος: «Γιατί;»
  • Ρούλα: «Γιατί ήθελα να σε ταγκάρω στη Μαλένα τώρα και θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος για τέτοια καραγκιοζιλίκια και μόλις βγει το παιδί σβήσε με, δεν έχω θέμα»
  • Μάνος: «Μη δημοσιεύσεις τίποτα στο fb και μη με ταγκάρεις πουθενά, δε θέλει να ανέβει τίποτα από μένα, θα σε ξεμπλοκάρω τώρα»
  • Ρούλα: «Για τη Μαλένα γιατί;»
  • Μάνος: «Έτσι. Δε θέλω καμία δημοσίευση, όσο είναι το παιδί μέσα».