Πάτρα: 15 αμπούλες κεταμίνης "σκότωσαν" την Τζωρτζίνα - Θα δοθεί εντολή για εκταφή;

Σύμφωνα με την έκθεση...

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: 15 αμπούλες κεταμίνης

Φουντώνουν τα σενάρια στην υπόθεση της Πάτρας που θέλουν να γίνεται εντολή για άμεση εκταφή της Τζωρτζίνας, ειδικότερα μετά το ιατροδικαστικό πόρισμα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, και επιβεβαιώνει τα όσα ακούγονταν το τελευταίο διάστημα, καθώς η κεταμίνη ήταν η ουσία που "αφαίρεσε" τη ζωή από την μικρή Τζωρτζίνα.

Τι ανέφερε αναλυτικά το πόρισμα της Τζωρτζίνας

Στο αίμα η παρουσία κεταμίνης και μεταβολίτη της (norketamine) lidocaine, prilovaine, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, midazolam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτης της (norclobazam).

Σύμφωνα με την έκθεση, ο ποσοτικός προσδιορισμός των ανιχνευθέντων ουσιών στο μεταθανάτιο δείγμα αίματος έδειξε ότι η συγκέντρωσης της κεταμίνης ήταν ίση με 6,5 mg/Ml. Η ευρεθείσα αυτή συγκέντρωση είναι στο εύρος σύμφωνα με τον ιατροδικαστή των συγκεντρώσεων του φαρμάκου σε δείγματα μεταθανάτιου αίματος θανατηφόρων περιστατικών που σχετίζονται με τη χρήση κεταμίνης.

Στα ούρα ανιχνεύθηκε Κεταμίνη, valproic, acid, levetiracetam, phenoharbital, paracetamol, ibuprofen, baclofen, temazepam, nordazepam, clobazam και μεταβολίτη της (norclobazam). Παράλληλα, ανάμεσα στις εργαστηριακές εξετάσεις συμπεριλαμβάνονται δείγματα από τον εγκέφαλο και τα σπλάχνα με συσκευή λάρυγγος, ιστοτεμάχια ήπατος, νεφρού και παγκρέατος καθώς και από τους νεφρούς με τα επινεφρίδια για ιστολογική εξέταση.

Σύμφωνα με το σχόλιο της τοξικολογικής εξέτασης η ανεύρεση ηωσινοφύλων και μονοκυττάρων με ηωσυνόφυλλα κοκκία, απαιτεί περαιτέρω διερεύνηση και συσχέτιση με το κλινικό ιστορικό, τους χορηγηθέντες φαρμακευτικούς ή άλλους παράγοντες και τα εν ζωή εργαστηριακά ευρήματα. Τέλος όπως αναφέρει στο πόρισμα του ο ιατροδικαστής σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο εκταφής της 9χρονης Τζωρτζίνας

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας δεν σταματούν να βγαίνουν καθημερινά στο φως της δημοσιότητας, με τελευταία την συνομιλία του γιατρού του Μάνου Δασκαλάκη με τον ίδιο. Αυτή τη στιγμή, στο προσκήνιο βρίσκεται ο θάνατος της 9χρονης Τζωρτζίνας ύστερα από την αποκάλυψη για τον συνδυαστικό θάνατο της.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης, εξήγησε πως εξετάζεσαι το ενδεχόμενο να έχουν χορηγηθεί και άλλες ουσίες εκτός της κεταμίνης και για τον σκοπό αυτό είναι πιθανή η εκταφή του νεκρού κοριτσιού. Η διαδικασία για την λήψη τριχών από το άψυχο σώμα της έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστό ακόμα ποιες ουσίες χορηγήθηκαν και αν αυτές είναι τοξικές.

Από τις καταθέσεις των γιατρών, μέχρι τώρα, η έλλειψη οξυγόνου είναι η αιτία για τους σπασπούς της 9χρονης, ωστόσο φαίνεται πως υπήρχαν κι άλλα συμπτώματα που οφείλονται σε μακροχρόνια χρήση τοξικών ουσιών. Στις αρχές έχουν παραδοθεί πέντε βίντεο από την νοσηλεία της Τζωρτζίνας, όπου οι βραδυκαρδίες και τα αναπνευστικά της προβλήματα διαφαίνονται πεντακάθαρα.