Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Δηλητηριάστηκε με κεταμίνη

Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Βγήκε το πόρισμα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας - Δηλητηριάστηκε με κεταμίνη

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Παρασκευής 13/5, παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, για τον οποίο κατηγορείται η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε από φαρμακευτική κεταμίνη

Σύμφωνα με αυτό, ο θάνατος του κοριτσιού προκλήθηκε από δηλητηρίαση με την φαρμακευτική ουσία κεταμίνη. (Δείτε εδώ τις τελευταίες εξελίξεις για τηνυπόθεση).

Ο αστυνομικός ρεπόρτερ, Βασίλης Λαμπρόπουλος τόνισε πως τα ευρήματα δείχνουν βλάβη στο ήπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων που αντιστοιχούν σε χορήγηση κεταμίνης.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά το τελικό συμπέρασμα, τίθεται ζήτημα εκταφής της Τζωρτίνας για να παρθούν τρίχες από το παιδί, για να διαπιστωθεί και αν της είχε δοθεί κεταμίνη ή άλλη ουσία και σε προγενέστερο χρόνο», ανέφερε ο δημοσιογράφος.

Το μοτίβο της ασφυξίας "βλέπει" ο Γρηγόρης Λέων στους θανάτους των τριών παιδιών

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/5 ο Γρηγόρης Λέων, ο γνωστός ιατροδικαστής που έχει μελετήσει μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας την υπόθεση που έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, αυτή της Πάτρας, μίλησε στην εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πνευμονορραγία που έχει βρεθεί στις εξετάσεις της Μαλένας (η συνομιλία του Δασκαλάκη με τον γιατρό της Τζωρτζίνας) δείχνει προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου και δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη.

«Η πνευμονορραγία συνάδει πλήρως με ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα ,ε συγκεκριμένες μορφές. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτό το εύρημα να επιβεβαιώσει την ‘κεταμινομανία’ των ημερών, ειδικά για ένα περιστατικό που έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις και ήταν καθαρές. Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες όσοι έχουμε μπει σε αυτήν την ‘κεταμινομανία’ γιατί δεν ωφελεί».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα που προκύπτουν από τις εξετάσεις των τριών κοριτσιών δε θα πρέπει να ερμηνεύονται μεμονωμένα: «Το λάθος που γίνεται κάποιες φορές από συναδέλφους είναι ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μεμονωμένα ευρήματα, κάτι που φέρνει ένα χαοτικό αποτέλεσμα που δεν οδηγεί πουθενά. Όταν ιατροδικαστές μελετούν έναν οργανισμό τον μελετούν στο σύνολό του.

Έχουμε δύο εξαίρετους συνάδελφους που αξιολογούν όλα τα στοιχεία. Το να παίρνουμε ένα στοιχείο κάθε φορά και να προσπαθούμε να πούμε ότι δεν αποκλείεται το ένα ή το άλλο, δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα τα ευρήματα αλλά στο σύνολό τους και τι αποτέλεσμα μας δίνουν».