Πάτρα: «Ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες!» - Ο διοικητής του Καραμανδάνειου "σπάει" τη σιωπή του και αποκαλύπτει

«Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες!» - Ο διοικητής του Καραμανδάνειου

Το πρωί του Σαββάτου 14/5, στο Χαμογέλα και Πάλι, μίλησε ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας καθώς βίωσε ορισμένες καταστάσεις από πρώτο χέρι, θέλοντας να ξεκαθαρίσει σχετικά με την κατηγορία της κεταμίνης που στέρησε τη ζωή από τη Τζωρτζίνα, πως ουδέποτε χορηγήθηκε στο παιδί η ουσία διαζεπάμη, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε από το νοσοκομείο.

Ο κ. Αθανασόπουλος μιλά για όλα

Για την ουσία διαζεπάμη που έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Αθανασόπουλος είπε: «Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές».

Και πρόσθεσε: «Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο».

Για το εάν του κινήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως: «εννοείται. Εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, ο κ. Αθανασόπουλος δήλωσε πως: «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια».

«Τώρα εάν ένα παιδί έπαθε ανακοπή, θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που έπαθε ανακοπή. Είχαμε κάνει καρδιολογική εκτίμηση στο Ρίο, γιατί στο Ρίο είναι ο καρδιολόγος που κάνει τις εκτιμήσεις τις παιδιατρικές, και μας είχε πει ότι δεν έχει δει κάτι, του είχε κάνει και υπέρηχους και τα πάντα, δεν έβλεπε κάτι στο παιδί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πρέπει να ψαχτεί, υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ανακοπή.

Το παιδί έπαθε ανακοπή, και προσπάθησε πάρα πολύ ο αναισθησιολόγος και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν. Το κατόρθωσαν μετά από 50 λεπτά και μετά μεταφέρθηκε στο Ρίο. Μας είχε κινηθεί η περιέργεια γιατί ήταν το 3ο παιδί. Κάτι συνέβαινε, δεν ήταν τυχαίο», κατέληξε ολοκληρώνοντας.

Η νύχτα που ο Μάνος ζήτησε διαζύγιο

Με νέες αποκαλύψεις επέστρεψε το βράδυ της Παρασκευής 13/5 το «Φως στο Τούνελ», καθώς μετά την νέα ζωγραφιά της Τζωρτζίνας, η εκπομπή μίλησε με τον δικηγόρο που είχε απευθυνθεί ο Μάνος Δασκαλάκης για να κινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου, αμέσως μετά το επεισόδιο που προκάλεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου με την απειλή αυτοκτονίας.

«Το βράδυ της Τρίτης 6 Απριλίου γύρω στις 22:00 ήρθε ο κ. Δασκαλάκης στο γραφείο μου για να ξεκινήσει τη διαδικασία έκδοσης συναινετικού διαζυγίου. Επειδή η ώρα ήταν προχωρημένη, ορίστηκε ένα δεύτερο ραντεβού δύο μέρες μετά. Την Πέμπτη 8 Απριλίου για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες. Δεν προσήλθε γιατί είχε ήδη μεσολαβήσει η εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο.

Με ενημέρωσε σχετικά ο ίδιος τηλεφωνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Σορβατζιώτης, με τη δημοσιογράφο να τον ρωτά: «Σας είπε αν η σύζυγός του, του απαγόρευε να έρθει σε επαφή με το παιδί μέσα στο Καραμανδάνειο;»

«Ναι, με ενημέρωσε και μεσολάβησα στον τότε πληρεξούσιο δικηγόρο της κυρίας Πισπιρίγκου για να του επιτρέψει η ίδια να δει το παιδί του μέσα στο νοσοκομείο. Κάτι που έγινε. Δεν είχαμε άλλη επαφή για το διαζύγιο και η υπόθεση αυτή πάγωσε», κατέληξε ο δικηγόρος.