Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022 | Επικοινωνία

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα (16/5) η δίκη - Καταθέτουν οι δύο καταγγέλλουσες

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση

Πέτρος Φιλιππίδης: Συνεχίζεται σήμερα (16/5) η δίκη - Καταθέτουν οι δύο καταγγέλλουσες
Ενημέρωση 16.05.2022 08:45
Από Νεφέλη Ντατσοπούλου

Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα βρεθεί εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το πρωί της Δευτέρας (16/5), προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης μηνύτριας του.

Η καταγγέλλουσα εξετάζεται από το δικαστήριο κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα που υπέβαλε η ίδια κατά την έναρξη της δίκης. Έχει καταγγείλει ότι δέχθηκε δύο φορές σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό το 2008, όταν είχε συναντηθεί μαζί του για να συζητήσουν ενδεχόμενη επαγγελματική συνεργασία. Βάσει της δικής της καταγγελίας ασκήθηκε η ποινική δίωξη για βιασμό σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη.

Τι θα πει η υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη

Η υπεράσπιση του ηθοποιού σύμφωνα με πληροφορίες αμφισβήτησε έντονα στο δικαστήριο τα όσα υποστηρίζει η μάρτυρας και θα συνεχίσει και σήμερα την υποβολή ερωτήσεων, ενώ ο δικηγόρος του έχει δηλώσει πως πιστεύει ακράδαντα την αθωότητά του με βάση τα στοιχεία που έχουν κυκλοφορήσει.

Μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης μηνύτριας τη σκυτάλη θα λάβει η δεύτερη γυναίκα, ο οποία έχει στραφεί κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Η κατάθεσή της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα δοθεί με ανοιχτές θύρες, δηλαδή με την παρουσία κοινού και δημοσιογράφων.

Πέτρος Φιλιππίδης δίκη

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης με μείωνε, με πρόσβαλε, μου χαλούσε το κέφι»

Η Ευγενία Παναγοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Status στο Astra Tv όπου μίλησε για όλους και για όλα. Πιο συγκεκριμένα, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το κίνημα #metoo όπου απασχολεί όσο τίποτα άλλο αλλά και για το πόσο δύσκολα πέρασε σε συνεργασίες της.

«Έχω συνεργαστεί και με τους τρεις ανθρώπους που έχουν δεχθεί καταγγελίες. Τους έχω θαυμάσει, έχω βασίσει τα θεατρικά μου όνειρα κοντά τους. Με τον κύριο Φιλιππίδη ήμουν τρία συνεχόμενα χρόνια. Μετρούσε η γνώμη τους και συνδέθηκα μαζί τους. Είναι πολύ δυσάρεστο για ένα νέο καλλιτέχνη να πέφτει από τα μάτια του το πρότυπό του.

Ευγενία Παναγοπούλου

Συγκεκριμένα θα μιλήσω για τον κύριο Φιλιππίδη. Έπεσε από τα μάτια μου όταν συνεργάστηκα μαζί του. Είδα κάποια πράγματα που δεν ταίριαζαν με την καλλιτεχνική του διαδρομή, με αυτό που πίστευα ότι είναι σαν άνθρωπος, με τους ρόλους που έπαιζε κι όλα αυτά που θεωρούσα πως πρέσβευε.

Η συνεργασία μας κάποιες φορές ήταν ομαλή και κάποιες φορές δύσκολη για εμένα… Έκανα πολλή υπομονή κι όταν ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας, του έστειλα ένα μήνυμα κι ολοκλήρωσα το θέμα. Εισέπραξα πολλών μορφών συμπεριφορές… Ένας ηθοποιός που είναι πολύ θετικός, έχει όρεξη για δουλειά και σε κοιτά σαν κουτάβι δεν συνάδουν συμπεριφορές να τον μειώσεις, να τον προσβάλεις και να του χαλάσεις το κέφι».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του»

«Λυπάμαι να βλέπω ηθοποιούς που αγαπάω...» - Οι δηλώσεις της Μάγδας Τσαγγάνη για Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Share