Παρασκευή, 27 Μαΐου 2022 | Επικοινωνία

Δίκη Φιλιππίδη: «Από τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αθώος!» - "Κόλαφος" οι δηλώσεις του δικηγόρου του ηθοποιού

«Η μόνη απόδειξη είναι ο λόγος της και τα λεγόμενα των οικείων της»

Δίκη Φιλιππίδη: «Από τα στοιχεία που υπάρχουν είναι αθώος!» -
News 14.05.2022 13:38
Από Πέννυ Μαστοράκου

Με αφορμή την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη που βρίσκεται σε εξέλιξη (δείτε τις τελευταίες πληροφορίες), ο δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» το πρωί του Σαββάτου 14/5 για τις κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης που βαραίνουν τον ηθοποιό, την ώρα που η δίκη σε αυτή τη φάση της διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Για τον δικηγόρο είναι αθώος ο Φιλιππίδης σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι σχεδόν ένα χρόνο φυλακισμένος, για κατηγορίες που δεν υπάρχουν στοιχεία. Μία καταγγελία που έχει γίνει το 2008 και το 2009, η καταγγέλλουσα η μόνη απόδειξη είναι ο λόγος της και τα λεγόμενα των οικείων της», ανέφερε αρχικά.

«Πρέπει να γίνονται οι καταγγελίες σε συγκεκριμένο χρόνο και να τεκμηριώνονται για να μην υπάρχει εκφυλισμός του #metoo. Είναι τόσο ισχυρό το βίωμα του βιασμού που κάθε γυναίκα θα πρέπει να το καταγγέλλει άμεσα.

Υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αυτό ορίζουν οι νόμοι. Από τα στοιχεία που υπάρχουν, ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι αθώος. Ειδικά η πρώτη καταγγέλλουσα έχουν πέσει σε τέτοιες αντιφάσεις, που εάν διαβάσει κανείς στη συνέχεια αυτά που είπε, θα το δει και μόνος του ότι είναι αθώος»,

«Το κοινό που έχουν τα 3 άτομα, προσέγγισαν τον ηθοποιό για να βρουν δουλειά και δεν βρήκαν. Το κίνητρο που έχει μία γυναίκα, και δεν είναι η δημοσιότητα, θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Καμία γυναίκα δεν ανέφερε στο ΣΕΗ ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε βιάσει κάποια γυναίκα. Είχαν επισημάνει τον σκληρό χαρακτήρα του, και δεν μιλούν για βιασμό», πρόσθεσε.

«Δεν είναι κάτι άγνωστο το να γίνει αναπαράσταση βιασμού ή πράξεων. Κατά κανόνα γίνεται με την καταγγέλλουσα και τον κατηγορούμενο. Υπήρχαν δικηγόροι που θα αποδείκνυαν ότι ο φερόμενος βιασμός δεν θα μπορούσε ανατομικά να πραγματοποιηθεί.

Τη Δευτέρα εάν ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας, θα ανοίξει η δίκη γιατί η δεύτερη καταγγέλλουσα θέλει να είναι δημόσια, ενώ η τρίτη καταγγέλλουσα κεκλεισμένων. Ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν θα κάνει ερωτήσεις στις καταγγέλλουσες», κατέληξε ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Μένουμε στον ίδιο δρόμο, έχουμε περάσει μαζί...»

Καλεσμένος της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης 5/5 ο Γιάννης Αϊβάζης. Ο αγαπητός ηθοποιός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα, και μεταξύ άλλων μίλησε για την καταγγελία που έγινε σχετικά με τον Κώστα Κωστόπουλο, αλλά και για τον Πέτρο Φιλιππίδη, του οποίου η εκδίκαση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Είναι στενάχωρη αυτή η κατάσταση, και από την πλευρά των θυμάτων πάρα πολύ. Δεν έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη της δίκης, δεν ξέρω τι είναι αλήθεια ή ψέματα, δεν ξέρω τι βγαίνει και δεν βγαίνει προς τα έξω, όμως περιμένω με αγωνία να δω τελικά τι έχει συμβεί και τι θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη.

Εγώ με τον Πέτρο έχουμε περάσει μια ολόκληρη σεζόν στο 50-50 μαζί, μένουμε και δίπλα δίπλα στον ίδιο δρόμο. Είναι στενάχωρο για τις οικογένειες και για τα θύματα. Δεν την βλέπω την Ελπίδα, παλαιότερα ναι».

«Θα ήθελα να λάμψει η αλήθεια, πολύ ξεκάθαρα», τόνισε ο Γιάννης Αϊβάζης κλείνοντας το θέμα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

«Είναι παρατραβηγμένα όλα αυτά...» - ''Σάλος'' με τις δηλώσεις Πρωτογεράκη για Φιλιππίδη και Λιγνάδη

Ο Γιώργος Σουξές ''απασφάλισε'' για το μέλλον του Φιλιππίδη σε περίπτωση που αθωωθεί

Share