Πάτρα: «Η ουσία χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο» - Ο Γρηγόρης Λέων απαντά για την κεταμίνη στο σώμα της 9χρονης

Εξήγησε πως θα ωφελούσε η εκταφή της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Η ουσία χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο» - Ο Γρηγόρης Λέων απαντά για την κεταμίνη στο σώμα της 9χρονης

Ο Γρηγόρης Λέων μίλησε στην κάμερα της εκπομπής Σήμερα, τη Δευτέρα 16/5, και αναφέρθηκε στην τραγωδία της Πάτρας και συγκεκριμένα στον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ λίγες ημέρες πριν ο Πέτρος Κουσουλός έκανε μία νέα αποκάλυψη για την υπόθεση.

Ο ιατροδικαστής θεωρούσε πως το άτυχο κορίτσι έχασε τη ζωή του εξαιτίας της μεγάλης δόσης κεταμίνης που της χορηγήθηκε και το πόρισμα της έρευνας επιβεβαίωσε τα λεγόμενά του. Μάλιστα, τόνισε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον θάνατο της 9χρονης, ενώ εξήγησε πως η εκταφή της θα ήταν ωφέλιμη για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν στα ενδιάμεσα επεισόδια των κρίσεων της Τζωρτζίνας.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για την τραγωδία στην Πάτρα και τον θάνατο της Τζωρτζίνας

«Η ποσότητα της κεταμίνης είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από ιατρική χρήση, καθώς τέτοιες ποσότητες δεν είναι διαθέσιμες στους γιατρούς. Η κεταμίνη στα νοσοκομεία βρίσκεται σε συγκεκριμένα τμήματα και σε συγκεκριμένες δοσολογίες.

Η ουσία αυτή χρησιμοποιήθηκε ως ένα φονικό όπλο στην ύστατη προσπάθεια, καθώς δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια, να ολοκληρώσει την αρρωστημένη πράξη που είχε στο μυαλό από καιρό, αλλά δεν κατάφερνε καθώς η Τζωρτζίνα αντιστεκόταν», είπε αρχικά.

Γρηγόρης Λέων

«Θα μπορούσε να χρειαστεί για να δούμε τα ενδιάμεσα επεισόδια, τα οποία σημαίνουν και διαφορετικές κατηγορίες», σημείωσε για την πιθανότητα εκταφής της.

«Οι έρευνες δεν αναμένουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις κάποιο νέο στοιχείο, γιατί ήταν αρνητικές για αντίστοιχες ουσίες. Το επίκεντρο των ερευνών είναι αν επιβεβαιωθούν ιστολογικά ευρήματα που υπήρχαν με ερωτηματικά. Και εφόσον επιβεβαιωθούν, θα έχουμε ξεκάθαρες και αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου», κατέληξε.

Το μοτίβο της ασφυξίας "βλέπει" ο ιατροδικαστής στους θανάτους των τριών παιδιών

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/5 ο Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή Live News και μεταξύ άλλων σημείωσε πως η πνευμονορραγία που έχει βρεθεί στις εξετάσεις της Μαλένας (η συνομιλία του Δασκαλάκη με τον γιατρό της Τζωρτζίνας) δείχνει προς την κατεύθυνση του ασφυκτικού θανάτου και δεν έχει καμία σχέση με κεταμίνη.

«Η πνευμονορραγία συνάδει πλήρως με ασφυκτικό θάνατο και μάλιστα ,ε συγκεκριμένες μορφές. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση αυτό το εύρημα να επιβεβαιώσει την ‘κεταμινομανία’ των ημερών, ειδικά για ένα περιστατικό που έχουν γίνει τοξικολογικές εξετάσεις και ήταν καθαρές. Δεν προσφέρουμε καλές υπηρεσίες όσοι έχουμε μπει σε αυτήν την ‘κεταμινομανία’ γιατί δεν ωφελεί».

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα ευρήματα που προκύπτουν από τις εξετάσεις των τριών κοριτσιών δε θα πρέπει να ερμηνεύονται μεμονωμένα: «Το λάθος που γίνεται κάποιες φορές από συναδέλφους είναι ότι προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε μεμονωμένα ευρήματα, κάτι που φέρνει ένα χαοτικό αποτέλεσμα που δεν οδηγεί πουθενά. Όταν ιατροδικαστές μελετούν έναν οργανισμό τον μελετούν στο σύνολό του.

Έχουμε δύο εξαίρετους συνάδελφους που αξιολογούν όλα τα στοιχεία. Το να παίρνουμε ένα στοιχείο κάθε φορά και να προσπαθούμε να πούμε ότι δεν αποκλείεται το ένα ή το άλλο, δεν έχει νόημα. Δεν πρέπει να βλέπουμε μεμονωμένα τα ευρήματα αλλά στο σύνολό τους και τι αποτέλεσμα μας δίνουν».