Κάτω Πατήσια: Θύμα bullying τελικά ο 14χρονος που αυτοκτόνησε - Τι αποκαλύπτουν οι μαθητές του

Είχε δεχτεί επίθεση από νταήδες

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κάτω Πατήσια: Θύμα bullying τελικά ο 14χρονος που αυτοκτόνησε - Τι αποκαλύπτουν οι μαθητές του

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο με την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια, όπου όπως αποκάλυψαν συμμαθητές, είχε πέσει θύμα bullying λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο παιδικό του δωμάτιο, κάτι που είχε διαψεύσει αρχικά ο προπονητής του.

«Του πετούσαν νεράντζια στο σχολείο, τον έφτυναν, του πετούσαν νερό και του έλεγαν “έλα να βγούμε σέντρα”, “θα σε μαχαιρώσω», είπε συγκεκριμένα ένας μαθητής.

«Ήταν πολύ ευγενικό και καλό παιδί, δεν πείραζε ποτέ κανέναν, ήταν από τα καλύτερα παιδιά που έχω δει, ήταν χαρά Θεού, γι’ αυτό είμαστε όλοι πολύ στενοχωρημένοι στο σχολείο», ανέφερε ένας άλλος.

Ένας άλλος μαθητής δήλωσε: «Του το έκαναν αυτό επειδή δεν θα σήκωνε ποτέ χέρι να χτυπήσει κάποιον. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε το bullying που του έκαναν, ξέρω μόνο ότι γινόταν από πάρα πολλά παιδιά. Ούτε ο διευθυντής ήξερε τίποτα, ούτε κανένας από τους καθηγητές».

Όσον αφορά τώρα το «blackout challenge», το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται σχετικά με το τι τον οδήγησε στην αυτοκτονία, τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο δεν γνωρίζουν αν συμμετείχε σε μια τέτοια “πρόκληση”.

Εξωτερική φωτογραφία: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία του

ατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση λοιπόν αποφασίστηκε να διενεργηθεί για το παιδί που βρέθηκε απαγχονισμένο στο δωμάτιο του από τους γονείς του. Την εντολή ωστόσο για τη διενέργεια της έρευνας για το τι οδήγησε το παιδί στην αυτοκτονία έδωσε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εισαγγελική έρευνα θα διενεργηθεί από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και αντικείμενο της θα είναι να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετείται το το ποινικό αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Το παιδί βρέθηκε απαγχονισμένο το βράδυ της Παρασκευής από τους γονείς του οι οποίοι σε κατάσταση σοκ κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για την αυτοκτονία του 12χρονου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι η πράξη του αυτή να είναι αποτέλεσμα συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης» η οποία παρακινεί τους νέους σε ακραίες πράξεις που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα αλλά και να οδηγήσουν στο θάνατο.

Εξωτερική φωτογραφία (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)