Γλυκά Νερά: Σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας μεταφέρεται ο Αναγνωστόπουλος - Δίπλα σε βαρυποινίτες

Αναζητούν το καλύτερο σημείο για την κράτηση του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Γλυκά Νερά: Σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας μεταφέρεται ο Αναγνωστόπουλος - Δίπλα σε βαρυποινίτες

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά το ειδεχθές έγκλημα, που διέπραξε στα Γλυκά Νέρα αφαιρώντας με τραγικό τρόπο τη ζωή της γυναίκας του ορίστηκε και επίσημα με τη δίκη του 16/5 πως καταδικάζεται σε φυλάκιση. Το επόμενο ζήτημα, που αφορά στο όνομά του είναι η φυλακή, που θα τον φιλοξενήσει.

Γενικότερα σε άτομα, τα οποία έχουν διαπράξει τόσο βαριά εγκλήματα υπάρχει μια προσοχή σχετικά με το μέρος, που θα εκτίσει την ποινή του, καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προπηλακιστεί από συγκρατούμενούς του. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το Super Κατερίνα την Τρίτη 17/5 έγιναν γνωστά τα 4 πιθανά σημεία, που αναμένεται να μεταφερθεί και να μείνει εκεί πλέον μόνιμα.

Οι πιθανές φυλακές που θα μείνει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

«Στου Δομοκού είναι φυλακές υψίστης ασφαλείας και εκεί έχουν φιλοξενήσει άτομα με πολύ βαριά αδικήματα, τρομοκρατίες και κατάδικοι με ασφαλιστικά μέτρα. Το Μαλανδρίνου είναι πιο κοντά στην Αττική και ίσως εκεί να μείνει ο Αναγνωστόπουλος, το συμβούλιο θα αποφασίσει εν τέλει».

Η φυλακή που θα μείνει ο Αναγνωστόπουλος

Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης για τη δολοφονία της Καρολάιν

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έχει απασχολήσει αρκετά το πανελλήνιο λόγω της δολοφονίας για την οποία κατηγορείται και την οποία έχει παραδεχτεί και ο ίδιος. Ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 11 ετών και έξι μηνών, είναι η τελική ποινή που επέβαλλε το δικαστήριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο καθώς και χρηματική ποινή ύψους 21. 000 ευρώ.

Για την ποινή που επιβλήθηκε νωρίτερα στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο μίλησαν οι γονείς της Καρολάιν Κράουτς, οι οποίοι μπορεί να δηλώνουν ικανοποιημένοι, ωστόσο ο πόνος τους παραμένει. Οι πρώτες αντιδράσεις τους ανακοινώθηκαν χτες.

Ο κ. Χαρμάνης, δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, μίλησε στην εκπομπή «Σήμερα» στο ΣΚΑΙ.

«Πραγματικά ήταν μια συγκλονιστική υπόθεση. Υπεβλήθη η εσχάτη των ποινών, τόσο για την ανθρωποκτονία, όσο και για τη θανάτωση του ζώου συντροφιάς, πιστεύω όμως ότι ήταν μια δίκαιη απόφαση γιατί τα πραγματικά περιστατικά αλλά κυρίως η προσωπικότητα του κατηγορουμένου οδήγησε το δικαστήριο σε μονόδρομο. Νόμιζε ότι θα συνεχίσει το θέατρο, το δικαστήριο όμως δεν είναι κοινή γνώμη», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά του κατηγορούμενο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου, είπε ότι ήταν ατάραχος και παγερός. «Μηδέν αντιδράσεις.» σχολίασε μάλιστα.

Ο δικηγόρος σε ερώτηση για το πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος απάντησε: «Αν η απόφαση παραμείνει και στο Εφετείο, διότι προφανώς θα ασκήσει έφεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα μείνει μέσα στη φυλακή περίπου 19 χρόνια. Υπολογίζονται, συγκεκριμένα, 16 χρόνια τα ισόβια συν τα 3/5 από τις ποινές καθείρξεως των 11,5 ετών. Ο κατηγορούμενος το μόνο που ζήτησε ήταν να δει τη μικρή Λυδία όταν αποφυλακιστεί, ωστόσο όπως είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, «θα φροντίσουμε να μη συμβεί αυτό». Οι ψυχίατροι, μάλιστα, λένε πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι μια ολέθρια συνάντηση.

σκαι δικηγορος καρολαιν ποινη