ΕΛ.ΑΣ.: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Απάτη εις βάρος ξενοδόχων

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
ΕΛ.ΑΣ.: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για νέα απάτη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο

Την ώρα που πολλοί πολίτες πέφτουν θύματα νέων τεχνικών που "ξεσηκώνουν" διάφορα άτομα, όπως πριν λίγο καιρό η Ναταλία Γερμανού, για μια νέα απάτη προειδοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. μέσω των λογαριασμών που διατηρεί σε Facebook και Twitter.

Γνώριζες ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται απόπειρες απάτης σε βάρος ιδιοκτητών ξενοδοχείων με το πρόσχημα της «κράτησης δωματίων»; αναφέρει το δημοσίευμα. «Ενημερώσου τώρα, προστάτεψε τους άλλους. Για να βάλει κάποιος χρήματα στον τραπεζικό σου λογαριασμό, δεν χρειάζεται να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της κάρτας σου. Προτίμησε διαδικασία πληρωμής την οποία γνωρίζεις καλά. Εάν πέσεις θύμα απάτης, κατάγγειλέ το άμεσα στο κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα», τονίζουν στην ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός με νέα τηλεφωνική απάτη

Παράλληλα, συναγερμός έχει σημάνει στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου μετά από καταγγελίες για μια νέα τηλεφωνική απάτη από αγνώστους που καλούν σε τηλέφωνα ανυποψίαστων πολιτών και παριστάνουν τους εκπροσώπους εταιρειών πώλησης ρεύματος ως και τους λογιστές και τους πείθουν να τους δώσουν στοιχεία λογαριασμών τους για να τους επιστρέψουν δήθεν χρήματα από την καταβολή ρήτρας αναπροσαρμογής καθώς και να τους καταβάλουν «ξεχασμένο» δώρο Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, στο Αστυνομικό Τμήμα Νότιας Ρόδου καταγγέλθηκε από μια ημεδαπή που διατηρεί κατάστημα στη Λίνδο ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο πρόσωπο που την έπεισε ότι χρειαζόταν τα στοιχεία του λογαριασμού της προκειμένου να της επιστρέψει η ΔΕΗ την ρήτρα αναπροσαρμογής σε λογαριασμούς ρεύματος που είχε πληρώσει κι εκείνη πείσθηκε με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα ο απατεώνας να μπει στον λογαριασμό της, να αλλάξει το ημερήσιο όριο συναλλαγών και να μεταφέρει σε λογαριασμό ημεδαπής τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά το ποσό των 15.000 ευρώ.

Την είδε αλλιώς η Πισπιρίγκου - Η νέα της στάση μέσα από τις φυλακές

Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η κράτηση της στις φυλακές Κορυδαλλού αποτελεί ένα από τα θέματα τη επικαιρότητας καθώς ακόμα εξετάζεται το αν ευθύνεται εκείνη ή όχι για τον θάνατο των 3 παιδιών της, που χάθηκαν με άδοξο και όπως λέγεται περίεργο τρόπο από τη ζωή.

Οι πληροφορίες που έρχονται για εκείνη και την παραμονή της στο κελί, κάνουν αναφορά πως στην αρχή ήταν πολύ αποστασιοποιημένη και πως δεν ήθελε πολλά πολλά με τις συγκρατούμενες της. Ο καιρός όμως περνάει και μάλλον η φυλακή για τη Ρούλα θα πρέπει να αποτελέσει πραγματικότητα, με αποτέλεσμα να αρχίζει να αλλάζει στάση και φαίνεται πιο ευδιάθετη, μιας και οι εικόνες από το χώρο κράτησης της δεν είναι και τόσο αποκρουστικός.

Η Πισπιρίγκου, όπως λένε οι πληροφορίες του protothema.gr, τις τελευταίες ημέρες δείχνει ήρεμη και ευδιάθετη ενώ αν και αρχικά είχε επιλέξει να μη βγαίνει καθόλου στο προαύλιο, όπως όλα δείχνουν εχει αλλάξει στάση και ξεκίνησε να βγαίνει έξω.

Βέβαια, όπως λένε οι ίδιες «πηγές», ο προαυλισμός της δεν διαρκεί πολύ καθώς η κατηγορούμενη και προφυλακισθείσα για την δολοφονια της πρωτότοκης Τζωρτζίνας, βιάζεται να επιστρέψει έξω απο το κελί στον τηλεφωνικό θάλαμο και να …πιάσει και πάλι δουλειά με το καρτοτηλέφωνο, καλώντας τον συνηγορο, την αδερφή και τη μητέρα της προκειμένου να χαράξει την υπερασπιστική της γραμμή και να δώσει κατευθυνσεις στους δικους της ανθρώπους για το πως θα κινηθούν και τι θα της φέρουν στο επισκεπτήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου