Ολοήμερα σχολεία: Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Όλα όσα ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ολοήμερα σχολεία: Ποια σχολεία θα λειτουργούν έως τις 17:30 από τον Σεπτέμβριο

Το απόγευμα της Τετάρτης 8/6 η Νίκη Κεραμέως μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA όπου αναφέρθηκε για την επέκταση ωραρίου στα ολοήμερα σχολεία της χώρας, την ίδια ώρα που χιλιάδες μαθητές δίνουν εξετάσεις για την Πανελλαδικές (δείτε εδώ τα θέματα των Λατινικών, της Χημείας και της Πληροφορικής)

Συγκεκριμένα, η Υπουργός παιδείας εξήγησε πως ένα στα δύο ολοήμερα σχολεία της χώρας θα λειτουργούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο έως τις 17.30 το απόγευμα, αντί για 16.30 που λειτουργούν έως και σήμερα.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISS)

Οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως

«Αυτό το μέτρο έχει διττή στόχευση: να αναβαθμίσει ποιοτικά την παρεχόμενη εκπαιδευτική διαδικασία και τη στήριξη της οικογένειας και την άρση εμποδίων πρόσβασης των γονέων στην αγορά εργασίας», είπε η υπουργός.

Το μέτρο θα ισχύσει για το 50% των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων της χώρας, περίπου 5.000 τμήματα και η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, χωρίς κριτήρια».

Αλλαγές στα σχολεία: Μπαίνουν τα αγγλικά τα νηπιαγωγεία

Ραγδαίες αλλαγές έρχονται από τον Σεπτέμβριο σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Το νέο ωράριο λειτουργίας αλλά και τα μαθήματα που προστίθενται στο πρόγραμμα σπουδών. Παράλληλα, δείτε πότε θα κλείσουν τα σχολεία για το καλοκαίρι αλλά και τι αλλάζει φέτος στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά, πολυτροπολογία εννέα άρθρων κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στη Βουλή και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο «Θεσμικό πλαίσιο τηλεργασίας, διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα και άλλες ρυθμίσεις» του υπουργείου Εσωτερικών... διαβάστε τη συνέχεια για τα σχολεία στο Athensmagazine.gr