Πάτρα: Αποκάλυψη σοκ από Λιάγκα - Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε άτομο που κατέθεσε

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: Αποκάλυψη σοκ από Λιάγκα - Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε άτομο που κατέθεσε

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, μετά τα πορίσματα για τους θανάτους των δύο εκ των τριών κοριτσιών της οικογένειας, Μαλένας και Ίριδας, τα οποία αποδίδουν την τραγική κατάληξή τους σε ασφυξία από εξωγενή παράγοντα, και όλων τα θέματα είναι στραμμένα στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν καταθέσει στην Πάτρα η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου , Ελένη Λεγάτου,ο πατριός της, αλλά και η αδερφή της, Δήμητρα, το πρόσωπο που σχετίζεται περισσότερο με την υπόθεση, καθώς βρισκόταν στο σπίτι, μαζί με τη Ρούλα, όταν άφησε την τελευταία της πνοή η Ίριδα.

Αποκλειστικό του Λιάγκα για την Πάτρα

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Γιώργου Λιάγκα στο Πρωινό το πρωί της Πέμπτης 23/6, αναμένεται ακόμα μία δίωξη και όχι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά κακουργηματικού.

«Μπορεί να αφορά σε κάποιο πρόσωπο που ήδη έχει καταθέσει στις Αρχές», είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής και συνέχισε: «Πώς θα συλληφθεί, αν συλληφθεί; Δύο είναι οι μέθοδοι.

Ή θα δοθεί η εντολή από την εισαγγελέα και θα πάει το περιπολικό να το πάρει όπου κι αν είναι, ή όπως έγινε με τη Ρούλα, θα καλέσουν τον άνθρωπο στη ΓΑΔΑ για δεύτερη κατάθεση. Το άτομο αυτό την πρώτη φορά κατέθεσε με όρκο, στην δεύτερη κατάθεση όμως θα του πουν ανωμοτί».

Οι κεραίες των κινητών των "υπόπτων" μίλησαν - Που βρίσκονταν όλοι όταν πέθαιναν τα παιδιά

Μιλώντας στο Mega και στην εκπομπή «Live news» το απόγευμα της Τετάρτης 22/6, ο Μανώλης Σφακιανάκης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν κι άλλες ανατροπές στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθούν άλλα δύο με τρία άτομα στη θέση του κατηγορούμενου. Όπως είπε μάλιστα, θα τους απαγγελθούν κατηγορίες είτε σε βαθμό κακουργήματος είτε σε βαθμό πλημμελήματος. « Άλλα ξέρουμε, άλλα υπάρχουν και άλλα θα γίνουν τελικά…», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ο Μανώλης Σφακιανάκης εντόπισε και μία σημαντική διαφορά στην στάση της αστυνομίας σε σχέση με την αρχή της υπόθεσης. Όπως είπε, στο ξεκίνημα υπήρχε μία σημαντική ροή πληροφοριών η οποία τώρα ανακοπεί.

Όπως σημείωσε, δε γνωρίζουμε ακόμα είναι τι έχουν δείξει τα ψηφιακά πειστήρια για το έγκλημα της Πάτρας. Τόνισε την σημασία των κεραιεών για την θέση όλων των προσώπων που έχουν ανάμειξη στην υπό έρευνα υπόθεση. Οι συλλήψεις θα «έρθουν» όταν η Αστυνομία θα έχει δέσει το κατηγορητήριο και για τους υπόλοιπους 2 με 3 υπόπτους, υπογράμμισε.