Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Όλες οι εξελίξεις με την αποφυλάκισή του

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας - Είχε καταδικαστεί σε ισόβια για την δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Νωρίτερα μέσα στο Μάϊο είχε ξεκινήσει η επανάληψη της διαδικασίας για να αφεθεί ελεύθερος ο ειδικός φρουρός Επαμεινώντας Κορκονέας, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια, τα οποία είχαν «σπάσει» τον Ιούλιο του 2019 λόγο πρότερου σύννομου βίου, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ελεύθερος ο Κορκονέας

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες του LamiaReport ίσως και μέσα στην ημέρα, καταθέτοντας το απόσπασμα της τελευταίας Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο αναγνώρισε ελαφρυντικά στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αφέθηκε ελεύθερος και θα βρεθεί εκτός φυλακής έχοντας εκτίσει πάνω από 11 χρόνια φυλακή, παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου.

Κανένα ελαφρυντικό στους δολοφόνους της Τοπαλούδη - Ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος ο πατέρας της

Η τελευταία πράξη του δράματος στην υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη διαδραματίστηκε την Παρασκευή 20/5 στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών καθώς βγήκε η απόφαση για τους δύο κατηγορούμενους, και αυτή ήταν η καταδίκη τους χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κάνοντας δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κηρύσσοντας τους ενόχους για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για ομαδικό βιασμό.

Στο δικαστήριο επικράτησε ένταση όταν τα μέλη της οικογένειας της φοιτήτριας ακούγοντας τον συνήγορο του κατηγορούμενου Ροδίτη να χαρακτηρίζει μη αποτρόπαιο το έγκλημα, ξέσπασαν: «Είσαι υπερασπιστής του φονιά ! Τι λες ρε; Ντροπή σου! Τα κω@@@@@, τα τέρατα άκου δεν ήταν αποτρόπαιο» φώναζαν.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση δεν υπήρξε συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους. «Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν», είπε η εισαγγελέας.

Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι κατά τις απολογίες τους στη δίκη έριχναν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον για το στυγερό έγκλημα. Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικασθεί σε ισόβια για τη δολοφονία της κοπέλας και σε 15 έτη κάθειρξη ο καθένας για τον βιασμό της.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας της φοιτήτριας, Γιάννης Τοπαλούδης, ξέσπασε σε κλάματα συγκινημένος, ενώ η μητέρα της Κούλα Αρμουτίδου δεν βρέθηκε εντός της δικαστικής αίθουσας.Στο δικαστήριο βρέθηκαν η Μάγδα Φύσσα, ο βουλευτής Σύριζα, Ν. Βούτσης και ο βουλευτής του Μερα25 Κρίτων Αρσένης ως ένδειξη σύμπαράστασης στους γονείς της φοιτήτριας.