Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Είναι στο κάδρο των υπόπτων

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πάτρα: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση - Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας

Ήταν επόμενο μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά πορίσματα παραπέμπουν σε δολοφονία, να κληθεί να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου (δείτε τι ανέφερε μετά το πόρισμα για τα παιδιά), η οποία ήδη κρατείται στις φυλακές, για τον θάνατο του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας Δασκαλάκη, της Τζωρτζίνας, για την οποία έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία .

Σύμφωνα λοιπόν με τις νέες πληροφορίες για την υπόθεση οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου την καλούν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την ανθρωποκτονία της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας Δασκαλάκη. Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί διαβίβασαν παραγγελία προς το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας ζητώντας να λάβουν κατάθεση ανωμοτί από την ήδη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου με την ιδιότητα της ύποπτης τέλεσης αξιοποίνων πράξεων.

Θα καταθέσει ως ύποπτη η Πισπιρίγκου

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρμόδιοι αξιωματικοί, αναμένεται άμεσα -πιθανότατα και εντός της εβδομάδας- να μεταβούν στις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ενημερώσουν τη Ρούλα Πισπιρίγκου και να της δώσουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για τα στοιχεία της δικογραφίας και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις της.

Η Πισπιρίγκου καλείται να καταθέσει για τους φόνους Μαλένας και Ίριδας

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο φάκελος της δικογραφίας εκτός από την ιατροδικαστική έκθεση, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αιτία θανάτου των παιδιών ήταν η ασφυξία, περιλαμβάνονται και περισσότερες από πενήντα καταθέσεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων και προσώπων από το συγγενικό περιβάλλον της Ρούλας Πισπιρίγκου, ενώ αρμόδια πηγή αναφέρει ότι οι ιατροδικαστές, χρησιμοποίησαν δύο μεθόδους για να συντάξουν την κρίσιμη έκθεσή τους.

«Θα την σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια»

Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες και το μεσημέρι της Δευτέρας 27/6 ο Πέτρος Κουσουλός προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη, μέσα από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε πως στην κατάληξη της κατάθεσης της η Δήμητρα έκανε λόγο για το θάνατο της Τζωρτζίνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Αν αποδειχθεί ότι το έχει δολοφονήσει η αδερφή μου τα παιδιά, θα τη σκοτώσω με τα ίδια μου τα χέρια».

Το ίδιο μάλιστα είχε πει πριν καιρό και ο πατέρας των τριών κοριτσιών, Μάνος Δασκαλάκης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην Αγγελική Νικολούλη.