Πάτρα: «Μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για...» - ''Κόλαφος'' ο Λέων μετά την κατάθεση της Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια

Όσα τόνισε

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Πάτρα: «Μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για...» - ''Κόλαφος'' ο Λέων μετά την κατάθεση της Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια

Το πρωί της Δευτέρας 25/7 η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγήθηκε ξανά στην ανακρίτρια, με σκοπό να καταθέσει σχετικά με την κατηγορία, που τη βαραίνει για την ανθρωποκτονία της μικρής Τζωρτζίνας. Τα σχόλια, που ακολούθησαν στα socila media μετά την φωτογραφία της από την είσοδο της στο δικαστήριο ήταν όλα αρνητικά και στη συνέχεια ακολούθησαν επίσημες τοποθετήσεις.

Ο Γρηγόρης Λέων, που ασχολείται εδώ και καιρό με την υπόθεση, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και σχολίασε πιο αναλυτικά για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και ύστερα λιγότερο για την Ίριδα και την Μαλένα. Το πιο σημαντικό, που τόνισε αφορά, στο πρώτο παιδί, θίγοντας τον εξωγενή παράγοντα αναφορικά με τον θάνατό του.

Οι δηλώσεις του Γρηγόρη Λέων για τις εξελίξεις με την υπόθεση της Πάτρας

«Οι εισαγγελείς έχουν από ότι φαίνεται την πλήρη εικόνα, έχουν καταθέσεις από τους γιατρούς. Για να ασκηθεί μια δίωξη πρέπει να υπάρχουν στοιχεία. Τα στοιχεία αυτά ασφαλώς και δεν είναι από το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής, όμως μπορούμε να εξάγουμε συμπεράσματα και μάλιστα ασφαλή, λόγω των συνεχόμενων νοσηλειών του παιδιού με τη διενέργεια όχι απλών εξετάσεων, αλλά μια σειρά πολύ εξειδικευμένων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Εάν αποκλείονται ουσιαστικά γεννετικοί λόγοι και άλλοι ενδογενείς, ουσιαστικά πηγαίνουμε για έναν εξωτερικό παράγοντα» ανέφερε ακόμη ο κ. Λέων.

«Ιατροδικαστικά υπάρχει πλέον απόλυτη σύγκλιση απόψεων (…) Υπάρχει μια και μόνο επιστημονική άποψη και μιλάμε μετά βεβαιότητας πλέον για εγκληματική ενέργεια σε ότι αφορά και τα δύο πρώτα παιδιά, τουλάχιστον όσον αφορά την επιστημονική πτυχή της υπόθεσης. Προφανώς σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης γιατί έχει να τις συνδυάσει και με άλλα στοιχεία».

«Σε πολλά καρδιακά επεισόδια ήταν...»

Ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά από ένα διάστημα που ήταν σχεδόν άφαντος και δεν απασχολούσε τα ΜΜΕ, προκειμένου να συλλέξει τις πληροφορίες του και να βάλει σε μία τάξη τα όσα έχουν γίνει γνωστά στο φως της δημοσιότητας, πλέον εμφανίζεται πιο έτοιμος από ποτέ να πάρει στα χέρια του την κατάσταση και να προχωρήσει σε νέες κινήσεις.

Έτοιμος λοιπόν να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής και για τη νέα δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας εμφανίζεται, προκαλώντας την οργή της.

«Το πράξαμε και για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του ίδιου κοριτσιού σε βάρος της μητέρας του ενώ το ίδιο θα κάνουμε και στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας αν ασκηθούν διώξεις και για τους ενώ λόγω θανάτους» είπε χαρακτηριστικά για τις κινήσεις του Μάνου Δασκαλάκη ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καράμπελας.

Τα σχέδια αυτά του Μάνου Δασκαλάκη προκάλεσαν την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου την οποία μετέφερε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

«Η εντολέας μου αισθάνεται έκπληξη για την πρόθεση αυτή για τον πρόσθετο λόγο πως σε πολλά από τα προηγούμενα καρδιακά επεισόδια του παιδιού στην Πάτρα ήταν παρών (σ.σ. ο Μάνος Δασκαλάκης) και τα είδε με τα μάτια του και υπάρχει απορία πώς θα υπάρξει παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας. Ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν έχει γίνει ποτέ καμία εγκληματική ενέργεια εναντίον των παιδιών του» είπε χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.