Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία - Πιθανό να βγουν και σήμερα οι βάσεις

Αναμένονται το αργότερο μέχρι αύριο Παρασκευή 28/7

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Πανελλήνιες 2022: Τέλος στην αγωνία - Πιθανό να βγουν και σήμερα οι βάσεις

Τέλος στην αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων υποψηφίων αναμένεται να δοθεί πιθανά και σήμερα, αφού οι αρμόδιες αρχές κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να βγουν οι βάσεις των Πανελληνίων σήμερα Πέμπτη 28/7 πολύ νωρίτερα δηλαδή από κάθε άλλη χρονιά, που έχουμε συνηθίσει να τις βλέπουμε τον Αύγουστο. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις οι βάσεις αναμένονται να σημειώσουν μεγάλη πτώση, λόγω των αρνητικών επιδόσεων χιλιάδων μαθητών.

Κατά τη χθεσινή της 27/7 συνέντευξη στην ΕΡΤ, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε ότι οι βάσεις θα βγουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 29/7, καθώς θέλουν να διευκολύνουν μια ώρα αρχύτερα τους υποψηφίους, αλλά και τις οικογένειές τους, αλλά και να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός από το Υπουργείο.

Οι πληροφορίες για την ανακοίνωση των βάσεων

Παρ' ότι τι η καταληκτική ημερομηνία είναι αύριο Παρασκευή 27/7 το Υπουργείο καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να κυκλοφορήσουν από σήμερα. Οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα και με sms στο κινητό τους, αν έχουν γραφτεί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση στους εισαχθέντες στα δημόσια ΙΕΚ.

Αναμένεται βουτιά στις βάσεις του 2022

Μεγάλη πτώση αναμένεται στις βάσεις εισαγωγής των περισσότερων τμημάτων μετά τις χαμηλές βαθμολογίες, τους συντελεστές βαρύτητας και την ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όπως έχει γίνει γνωστό είναι πολλοί οι μαθητές που έχουν γράψει κάτω από τη βάση για αυτό και το Υπουργείο παίρνει αυτό το μέτρο. Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι μεθαύριο Τετάρτη 6/7 θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες για τα Ειδικά Μαθήματα.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους χαρακτήρες. Παράλληλα θα γνωστοποιηθούν οι βαθμοί στους υποψηφίους με τη διαδικασία μέσω μηνύματος στο κινητό τους τηλέφωνο (sms).