Κυριακή, 02 Απριλίου 2023 | Επικοινωνία

Ολοήμερα σχολεία: Ξεκινά το διευρυμένο ωράριο για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Όσα αποκάλυψε η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Ολοήμερα σχολεία: Ξεκινά το διευρυμένο ωράριο για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Ενημέρωση 04.08.2022 13:00
Από Γεωργία Σαμπαζιώτη

Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υποδείχθηκαν τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία που θα εφαρμόσουν πιλοτικά κατά το σχολικό έτος 2022-23 το νέο, αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοήμερου μέχρι τις 5:30 μ.μ αντί για τις 4 μ.μ που ίσχυε μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί περίπου στο 50% των τμημάτων που λειτουργούν σήμερα ως ολοήμερα.

Άλλωστε η Νίκη Κεραμέως με αφορμή τις Πανελλαδικές εξετάσεις είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό στην ΕΡΤ, ότι πέρα από τα ΑΕΙ, το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία θα φέρει αλλαγές και στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένης και της επέκτασης του ωραρίου των Ολοήμερων.

Οι στόχοι του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος

Ο στόχος του διευρυμένου δωρεάν παιδαγωγικού προγράμματος είναι διττός:

Αφ’ ενός, η ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, μέσω: δραστηριοτήτων όπως εκπαιδευτική ρομποτική, πειράματα, ρητορική τέχνη, ασφαλής και δημιουργική πλοήγηση στο Διαδίκτυο, αθλητισμός, παραδοσιακοί ή μοντέρνοι χοροί, εικαστικές τέχνες, χειροτεχνίες και κατασκευές, εκμάθηση μουσικών οργάνων
επιπλέον χρόνου για μάθηση, μελέτη και παιχνίδι στο σχολείο.

Αφ’ ετέρου, η υποστήριξη της οικογένειας, με: προσέγγιση του σχολικού με το εργασιακό ωράριο των γονέων, περισσότερο ελεύθερο, δημιουργικό χρόνο στο σπίτι, εφόσον η μελέτη θα ολοκληρώνεται στο σχολείο, επέκταση των δωρεάν παροχών εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση όλων των μαθητών στο διευρυμένο ολοήμερο είναι ελεύθερη, χωρίς κανένα κριτήριο συμμετοχής.

Οι γονείς θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την εγγραφή των παιδιών τους στο διευρυμένο Ολοήμερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου και πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Οι δηλώσεις της Κεραμέως για την επέκταση του ωραρίου στα Ολοήμερα

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε: «Ανακοινώνουμε σήμερα τις σχολικές μονάδες που θα εφαρμόσουν από τη νέα σχολική χρονιά το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 5:30 μμ. Η νέα αυτή πρωτοβουλία έχει διττή στόχευση: αφ’ ενός να εξασφαλίσει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας αναβαθμίζοντας περαιτέρω τη δημόσια δωρεάν παιδεία, αφετέρου να στηρίξει τους εργαζόμενους γονείς, επιτυγχάνοντας μια μεγαλύτερη προσέγγιση μεταξύ σχολικού ωραρίου και ωραρίου των εργαζόμενων γονέων.

Δημιουργούμε ένα σχολείο μέσα στην κοινωνία, με μαθητές που εκφράζονται δημιουργικά μέσα από νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και έχουν περισσότερο ποιοτικό χρόνο στο σπίτι. Και με γονείς που μπορούν να ενταχθούν καλύτερα στον εργασιακό βίο, απολαμβάνοντας πιο ποιοτικές παροχές από τη δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση».

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ρόδο: Σεξουαλική κακοποίηση 5χρονων διδύμων από τη νονά τους

Fuel pass 2: Δεν έχουν τέλος οι αιτήσεις - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία που λήγει η προθεσμία

Share